Ovenschotel met witloof en wortelpuree
Ovenschotel met witloof en wortelpuree

Ovenschotel met witloof en wortelpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 36.1 g
Eiwit 27.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  3. Schil de wortelen en de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Meng het paneermeel met de geraspte kaas.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de wortelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sjalot glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Verdeel over een ovenschaal.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak het witloof 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Verdeel over het gehakt.

  11. Verdeel de aardappel-wortelpuree over het witloof en bestrooi met de kaaspaneermeelmengeling.

  12. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  3. Schil de wortelen en de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Meng het paneermeel met de geraspte kaas.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de wortelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sjalot glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Verdeel over een ovenschaal.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak het witloof 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Verdeel over het gehakt.

  11. Verdeel de aardappel-wortelpuree over het witloof en bestrooi met de kaaspaneermeelmengeling.

  12. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 36.1 g
Eiwit 27.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Le Sablou (rood) A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal