- Bewaar

- Bewaar
Ovenschotel met witloof en wortelpuree
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Le Sablou (rood) A.O.P. Bergerac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
-
Schil de wortelen en de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Meng het paneermeel met de geraspte kaas.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de wortelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sjalot glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Verdeel over een ovenschaal.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak het witloof 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Verdeel over het gehakt.
-
Verdeel de aardappel-wortelpuree over het witloof en bestrooi met de kaaspaneermeelmengeling.
-
Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Le Sablou (rood) A.O.P. Bergerac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
-
Schil de wortelen en de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Meng het paneermeel met de geraspte kaas.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de wortelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sjalot glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Verdeel over een ovenschaal.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak het witloof 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Verdeel over het gehakt.
-
Verdeel de aardappel-wortelpuree over het witloof en bestrooi met de kaaspaneermeelmengeling.
-
Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Le Sablou (rood) A.O.P. Bergerac