- Bewaar

- Bewaar
Papillot van pladijs met groenteblokjes
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Chardonnay Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de pladijsfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn
-
Rasp de gember fijn.
-
Snij de wortelen in kleine blokjes.
-
Laat een klein beetje groen aan de preien en snij 1/3 van het preiwit in repen van ± 7 cm lang. Snipper de rest in kleine stukjes.
-
Snij de Brugse Blomme in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de blokjes wortel en de stukjes prei 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
-
Meng de petit-suissekaas, de stukjes Brugse Blomme en het paneermeel in een grote kom. Doe er de gekookte wortelen en prei bij, samen met de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook. Kruid met de viskruiden, peper en zout.
-
Neem 4 grote vellen bakpapier of aluminiumfolie en giet 1 eetl. olijfolie in het midden van elk vel. Leg er de pladijsfilets met de witte kant naar onderen op.
-
Verdeel de groente-kaasmengeling rijkelijk over de vis. Grote filets kan u in 2 vouwen over de mengeling. Bij kleine stukken kan u er een tweede filet bovenop leggen. Het mengsel mag er gerust een beetje van tussenuit komen.
-
Kruid de bovenkant van de vis met peper en zout en bestrooi met de geraspte gember en de preirepen.
-
Vouw de vellen zorgvuldig dicht en leg op een bakplaat. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Geef er in olie gebakken krielaardappelen bij en breng ze op smaak met 2 eetl. fijngesnipperde kruiden (peterselie, bieslook en kervel), peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Chardonnay Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de pladijsfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn
-
Rasp de gember fijn.
-
Snij de wortelen in kleine blokjes.
-
Laat een klein beetje groen aan de preien en snij 1/3 van het preiwit in repen van ± 7 cm lang. Snipper de rest in kleine stukjes.
-
Snij de Brugse Blomme in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de blokjes wortel en de stukjes prei 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
-
Meng de petit-suissekaas, de stukjes Brugse Blomme en het paneermeel in een grote kom. Doe er de gekookte wortelen en prei bij, samen met de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook. Kruid met de viskruiden, peper en zout.
-
Neem 4 grote vellen bakpapier of aluminiumfolie en giet 1 eetl. olijfolie in het midden van elk vel. Leg er de pladijsfilets met de witte kant naar onderen op.
-
Verdeel de groente-kaasmengeling rijkelijk over de vis. Grote filets kan u in 2 vouwen over de mengeling. Bij kleine stukken kan u er een tweede filet bovenop leggen. Het mengsel mag er gerust een beetje van tussenuit komen.
-
Kruid de bovenkant van de vis met peper en zout en bestrooi met de geraspte gember en de preirepen.
-
Vouw de vellen zorgvuldig dicht en leg op een bakplaat. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Geef er in olie gebakken krielaardappelen bij en breng ze op smaak met 2 eetl. fijngesnipperde kruiden (peterselie, bieslook en kervel), peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Chardonnay Albert Bichot