Parelhoen met granaatappelsaus
Parelhoen met granaatappelsaus

Parelhoen met granaatappelsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 837 kcal
Vet 64.8 g
Koolhydraat 25.6 g
Eiwit 38.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Wrijf het parelhoen in met de citroenhelft. Verwijder het koordje van het parelhoen en kruid de binnen- en buitenkant met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het parelhoen 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  7. Snipper intussen de uien en het knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.

  8. Voeg de uien en het knoflook toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 45 min. garen op een matig vuur.

  9. Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een braadpan met antiaanbaklaag.

  10. Snij de granaatappels in 2. Lepel de pitjes eruit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  11. Mix de helft van de amandelschilfers, 1/3 van de peterselie, de helft van de granaatappelpitten, het granaatappelsap en 2 dl olijfolie. Roer dit mengsel 5 min. voor het einde van de gaartijd door het braadvocht van het vlees. Kruid met peper en zout.

  12. Haal het parelhoen uit de kookpot en hou warm. Zeef de saus en roer er de rest van de amandelschilfers en de peterselie onder.

  13. Afwerking:
  14. Snij het parelhoen in stukken en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en bestrooi met de granaatappelpitten. Serveer met gekookte aardappelen en gestoofd witloof.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Wrijf het parelhoen in met de citroenhelft. Verwijder het koordje van het parelhoen en kruid de binnen- en buitenkant met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het parelhoen 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  7. Snipper intussen de uien en het knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.

  8. Voeg de uien en het knoflook toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 45 min. garen op een matig vuur.

  9. Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een braadpan met antiaanbaklaag.

  10. Snij de granaatappels in 2. Lepel de pitjes eruit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  11. Mix de helft van de amandelschilfers, 1/3 van de peterselie, de helft van de granaatappelpitten, het granaatappelsap en 2 dl olijfolie. Roer dit mengsel 5 min. voor het einde van de gaartijd door het braadvocht van het vlees. Kruid met peper en zout.

  12. Haal het parelhoen uit de kookpot en hou warm. Zeef de saus en roer er de rest van de amandelschilfers en de peterselie onder.

  13. Afwerking:
  14. Snij het parelhoen in stukken en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en bestrooi met de granaatappelpitten. Serveer met gekookte aardappelen en gestoofd witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 837 kcal
Vet 64.8 g
Koolhydraat 25.6 g
Eiwit 38.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vieux Temps Amberbier Wijn Campo Viejo Crianza D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal