Parelhoen met peperkoeken hartje
Parelhoen met peperkoeken hartje

Parelhoen met peperkoeken hartje

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 19.7 g
Eiwit 48.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne repen. Meng met de waterkers. Besprenkel met de helft van het citroensap.

  3. Bereiding:
  4. Vul het parelhoen met de verkruimelde peperkoek. Schik in een ovenschotel en besprenkel met de rest van het citroensap. Verdeel er nootjes boter over en schuif in een op 220 °C voorverwarmde oven gedurende 20 min.

  5. Verlaag de temperatuur naar 180 °C. Kruid met peper en zout en laat nog 45 min. verder bakken. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker kleurt.

  6. Meng ondertussen de kaasschilfers met de pijnboompitten en schik in de vorm van 4 flensjes in een pan met antiaanbaklaag. Bak ± 4 min. en keer voorzichtig om. Laat nog enkele min. bakken. Haal uit de pan en laat afkoelen over een glas of klein kommetje zodat de flensjes hard worden in de vorm van een kuipje.

  7. Haal het vlees uit de ovenschotel en schraap de braadresten los met de witte wijn en de gevogeltefond. Giet het braadvocht in een steelpannetje. Laat inkoken op een hevig vuur.

  8. Snij het parelhoen in stukken en haal de peperkoek eruit. Roer door de saus en kruid indien nodig bij met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel het vlees over de borden met de saus. Vul de parmezaankuipjes met de witloof- en waterkerssalade. Serveer met aardappelnootjes.

Tip

TIP Voor diepvriesgevogelte Laat het parelhoen volledig ontdooien. TIP Verdubbel de hoeveelheden witloof en waterkers, zodat de gasten zich nog eens kunnen bedienen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne repen. Meng met de waterkers. Besprenkel met de helft van het citroensap.

  3. Bereiding:
  4. Vul het parelhoen met de verkruimelde peperkoek. Schik in een ovenschotel en besprenkel met de rest van het citroensap. Verdeel er nootjes boter over en schuif in een op 220 °C voorverwarmde oven gedurende 20 min.

  5. Verlaag de temperatuur naar 180 °C. Kruid met peper en zout en laat nog 45 min. verder bakken. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker kleurt.

  6. Meng ondertussen de kaasschilfers met de pijnboompitten en schik in de vorm van 4 flensjes in een pan met antiaanbaklaag. Bak ± 4 min. en keer voorzichtig om. Laat nog enkele min. bakken. Haal uit de pan en laat afkoelen over een glas of klein kommetje zodat de flensjes hard worden in de vorm van een kuipje.

  7. Haal het vlees uit de ovenschotel en schraap de braadresten los met de witte wijn en de gevogeltefond. Giet het braadvocht in een steelpannetje. Laat inkoken op een hevig vuur.

  8. Snij het parelhoen in stukken en haal de peperkoek eruit. Roer door de saus en kruid indien nodig bij met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel het vlees over de borden met de saus. Vul de parmezaankuipjes met de witloof- en waterkerssalade. Serveer met aardappelnootjes.

Tip

TIP Voor diepvriesgevogelte Laat het parelhoen volledig ontdooien. TIP Verdubbel de hoeveelheden witloof en waterkers, zodat de gasten zich nog eens kunnen bedienen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 19.7 g
Eiwit 48.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vacqueyras A.C. Préférence Caves Saint-Pierre Vacqueyras is een van de wijngemeenten in de zuidelijke Côtes du Rhône met een eigen herkomstbenaming. Deze karaktervolle rode wijn heeft een krachtige en kruidige smaak. Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika Uitstekende rode wijn met een heerlijk boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eikenhouten vaten).

Bekijk het recept digitaal