- Bewaar

- Bewaar
Parelhoenfilet met geroosterde pastinaak en appelmoes met marmelade
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de appelen en snij in 8 partjes.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Pers de halve sinaasappel.
-
Schil de pastinaak en de aardappelen en snij in hapklare stukken.
-
Hou 4 tijmtakjes apart voor de afwerking en rits de blaadjes van de 2 overige takjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken pastinaak en aardappel op een bakplaat met bakpapier en meng er de olijfolie onder. Kruid met de tijmblaadjes, zwarte peper en zout en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de appelen, het sinaasappelsap, de sinaasappelmarmelade, de rietsuiker en de gember in een kookpot en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen. Plet met een pureestamper.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de parelhoenfilets aan elke kant goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Dek af en laat nog 4 min. verder garen of een matig vuur. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Giet de wildfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat tot de helft inkoken.
-
Afwerking:
-
Snij de parelhoenfilets in schuine sneetjes.
-
Schep de geroosterde aardappelen en pastinaak op de borden en leg er de parlhoen op.
-
Lepel er wat saus over.
-
Werk af met een takje tijm en serveer met de appelmoes.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de appelen en snij in 8 partjes.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Pers de halve sinaasappel.
-
Schil de pastinaak en de aardappelen en snij in hapklare stukken.
-
Hou 4 tijmtakjes apart voor de afwerking en rits de blaadjes van de 2 overige takjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken pastinaak en aardappel op een bakplaat met bakpapier en meng er de olijfolie onder. Kruid met de tijmblaadjes, zwarte peper en zout en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de appelen, het sinaasappelsap, de sinaasappelmarmelade, de rietsuiker en de gember in een kookpot en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen. Plet met een pureestamper.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de parelhoenfilets aan elke kant goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Dek af en laat nog 4 min. verder garen of een matig vuur. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Giet de wildfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat tot de helft inkoken.
-
Afwerking:
-
Snij de parelhoenfilets in schuine sneetjes.
-
Schep de geroosterde aardappelen en pastinaak op de borden en leg er de parlhoen op.
-
Lepel er wat saus over.
-
Werk af met een takje tijm en serveer met de appelmoes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières