- Bewaar

- Bewaar
Pladijs met groentetorentjes en tomatencoulis
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Droge witte wijn uit het hartje van Italië (Umbria), met fijn aroma van amandelen en verleidelijke fruitigheid.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik (vooraf schillen hoeft niet). Laat ze 5 min. koken in een pan lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Snij ook de aubergine in schijfjes van 1/2 cm dik. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de schijfjes langs elke kant enkele min. op een matig vuur.
-
Snij de sneetjes kaas in plakjes ongeveer even groot als de groentenschijfjes. Snij de restjes in kleine stukjes en hou opzij.
-
Maak in een ovenschotel 4 groentetorentjes. Start met een schijfje aubergine, dan kaas, courgette, kaas, aubergine, kaas, courgette.
-
Eindig met een plakje kaas en strooi er wat paprikapoeder over. Prik een cocktailprikker in elk torentje om het rechtop te houden tijdens het bakken.
-
Bereiding:
-
Meng in een diep bord de olijfolie met de oregano, basilicum, peper en zout. Wentel de visfilets door deze marinade en laat even rusten.
-
Schuif de groentetorentjes in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet na 10 min. de schotel onderaan in de oven en laat de grill heet worden.
-
Schik de visfilets met de velkant naar boven in een ovenschotel of op een ovenplaat en schuif in de oven op 10 à 15 cm onder de grill. Laat de vis ± 7 min. bakken (afhankelijk van de dikte van de filets). Draai voorzichtig om en laat nog 5 min. bakken.
-
Maak intussen de saus. Breng in een steelpan de visbouillon aan de kook met de tomatenpuree en de wijn. Bind lichtjes met instantsausbinder. Neem de pan van het vuur en voeg de restjes kaas toe. Roer om en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pladijsfilets over de borden en schik op elk bord een groentetorentje. Lepel er wat saus rond en dien op met pasta (bv. linguine of tagliatelle) of aardappelpuree.
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Droge witte wijn uit het hartje van Italië (Umbria), met fijn aroma van amandelen en verleidelijke fruitigheid.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik (vooraf schillen hoeft niet). Laat ze 5 min. koken in een pan lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Snij ook de aubergine in schijfjes van 1/2 cm dik. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de schijfjes langs elke kant enkele min. op een matig vuur.
-
Snij de sneetjes kaas in plakjes ongeveer even groot als de groentenschijfjes. Snij de restjes in kleine stukjes en hou opzij.
-
Maak in een ovenschotel 4 groentetorentjes. Start met een schijfje aubergine, dan kaas, courgette, kaas, aubergine, kaas, courgette.
-
Eindig met een plakje kaas en strooi er wat paprikapoeder over. Prik een cocktailprikker in elk torentje om het rechtop te houden tijdens het bakken.
-
Bereiding:
-
Meng in een diep bord de olijfolie met de oregano, basilicum, peper en zout. Wentel de visfilets door deze marinade en laat even rusten.
-
Schuif de groentetorentjes in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet na 10 min. de schotel onderaan in de oven en laat de grill heet worden.
-
Schik de visfilets met de velkant naar boven in een ovenschotel of op een ovenplaat en schuif in de oven op 10 à 15 cm onder de grill. Laat de vis ± 7 min. bakken (afhankelijk van de dikte van de filets). Draai voorzichtig om en laat nog 5 min. bakken.
-
Maak intussen de saus. Breng in een steelpan de visbouillon aan de kook met de tomatenpuree en de wijn. Bind lichtjes met instantsausbinder. Neem de pan van het vuur en voeg de restjes kaas toe. Roer om en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pladijsfilets over de borden en schik op elk bord een groentetorentje. Lepel er wat saus rond en dien op met pasta (bv. linguine of tagliatelle) of aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Droge witte wijn uit het hartje van Italië (Umbria), met fijn aroma van amandelen en verleidelijke fruitigheid.