Portobello met spinazie, champignons en gerookte zalm
Portobello met spinazie, champignons en gerookte zalm

Portobello met spinazie, champignons en gerookte zalm

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 6.3 g
Suiker 2.5 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 10.7 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min)

  3. Wrijf de portobello's schoon.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie.

  7. Bereiding:
  8. Schik de portobello's met de holle kant naar boven in de ovenschaal. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 à 2 min. glazig. Voeg de spinazie toe en roerbak tot die geslonken is. Voeg de bloem toe en laat even meebakken. Voeg dan de Boursin Cuisine toe en kruid met peper en zout.

  10. Haal de portobello's uit de oven en vul met de spinaziemengeling. Schik er enkele halfgedroogde kerstomaatjes en wat zalmreepjes op en zet nog 5 à 8 min. in de oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min)

  3. Wrijf de portobello's schoon.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie.

  7. Bereiding:
  8. Schik de portobello's met de holle kant naar boven in de ovenschaal. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 à 2 min. glazig. Voeg de spinazie toe en roerbak tot die geslonken is. Voeg de bloem toe en laat even meebakken. Voeg dan de Boursin Cuisine toe en kruid met peper en zout.

  10. Haal de portobello's uit de oven en vul met de spinaziemengeling. Schik er enkele halfgedroogde kerstomaatjes en wat zalmreepjes op en zet nog 5 à 8 min. in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 6.3 g
Suiker 2.5 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 10.7 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal