Quiche van peterselie- en kervelwortel
Quiche van peterselie- en kervelwortel

Quiche van peterselie- en kervelwortel

1 u. 10 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 18.9 g
Suiker 6.3 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 10.3 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.) - Schil de peterselie- en de kervelwortels en snij in blokjes van 1 cm. - Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). - Snij de vijgen in partjes. - Meng de kruidenkaas met de eieren en het roomalternatief, en kruid met peper, zout en de nootmuskaat. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik enkele keren in het deeg met een vork. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).

  5. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de groenten over het voorgebakken deeg. Giet er het eiermengsel over. Zet 30 min. in de hete oven. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  6. Verwijder intussen de harde steeltjes van de kervel en de platte peterselie. Kook de kruiden 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep droog.

  7. Doe de groene kruiden in een maatbeker of in de blender en mix samen met de olijfolie tot een coulis.

  8. Afwerking:
  9. Haal de quiche uit de oven en werk af met de vijgen, de walnootpitten en de kruidencoulis.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.) - Schil de peterselie- en de kervelwortels en snij in blokjes van 1 cm. - Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). - Snij de vijgen in partjes. - Meng de kruidenkaas met de eieren en het roomalternatief, en kruid met peper, zout en de nootmuskaat. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik enkele keren in het deeg met een vork. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).

  5. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de groenten over het voorgebakken deeg. Giet er het eiermengsel over. Zet 30 min. in de hete oven. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  6. Verwijder intussen de harde steeltjes van de kervel en de platte peterselie. Kook de kruiden 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep droog.

  7. Doe de groene kruiden in een maatbeker of in de blender en mix samen met de olijfolie tot een coulis.

  8. Afwerking:
  9. Haal de quiche uit de oven en werk af met de vijgen, de walnootpitten en de kruidencoulis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 18.9 g
Suiker 6.3 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 10.3 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwaremont Wijn Caves Saint-Pierre - Vieilles Vignes - A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal