Rodebietjespizza met pastinaakmousse en cheddar
Rodebietjespizza met pastinaakmousse en cheddar

Rodebietjespizza met pastinaakmousse en cheddar

50 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 989 kcal
Vet 48.8 g
Koolhydraat 96.2 g
Eiwit 37.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  8. Snij de rode bieten in staafjes.

  9. Snij de pastinaken in blokjes.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  12. Kook de pastinaakblokjes 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  13. Rasp ondertussen de parmezaan en de cheddar. Rits de blaadjes van de oregano en hak fijn.

  14. Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  15. Giet de pastinaakblokjes af en pureer met de parmezaan en de olijfolie. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  16. Verdeel de pastinaakmousse over de pizzabodems. Schep er de rodebiet staafjes en de spekblokjes op. Werk af met de geraspte cheddar en de oreganoblaadjes.

  17. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

- U kan vers pizzadeeg vooraf klaarmaken en 2 dagen in de koelkast bewaren. Of bewaar het in de diepvries. Haal het er dan wel 1 dag voor gebruik uit en laat volledig ontdooien in de koelkast. - Bak de pizza's altijd in een zo heet mogelijke oven. In de recepten op de volgende pagina's vindt u telkens een oventemperatuur van 225 °C. Indien mogelijk mag u de temperatuur ook hoger zetten. Zo wordt de korst extra krokant. Bak de pizza's dan wel niet langer dan 12 min. - Laat het deeg lang genoeg rijzen (1,5 à 2 u.). Het vraagt wat geduld, maar het resultaat zal des te beter zijn. - Ook het kneden van pizzadeeg is essentieel. Zo komt het rijsproces goed op gang. - Deze pizza is ook lekker met een knolseldermousse. De bereiding is dezelfde als die van de pastinaakmousse. - Nog cheddar over? De rest van de cheddar kan u in kleine blokjes snijden en als aperitiefhapje serveren. Geraspte cheddar is lekker in een soep, bv. pompoensoep. U kan er ook een kaassaus van maken (eventueel in combinatie met gruyère of emmentaler). Of bestrooi uw ovengerechten met cheddar. Ze krijgen dan een mooie, felgele korst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  8. Snij de rode bieten in staafjes.

  9. Snij de pastinaken in blokjes.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  12. Kook de pastinaakblokjes 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  13. Rasp ondertussen de parmezaan en de cheddar. Rits de blaadjes van de oregano en hak fijn.

  14. Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  15. Giet de pastinaakblokjes af en pureer met de parmezaan en de olijfolie. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  16. Verdeel de pastinaakmousse over de pizzabodems. Schep er de rodebiet staafjes en de spekblokjes op. Werk af met de geraspte cheddar en de oreganoblaadjes.

  17. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

- U kan vers pizzadeeg vooraf klaarmaken en 2 dagen in de koelkast bewaren. Of bewaar het in de diepvries. Haal het er dan wel 1 dag voor gebruik uit en laat volledig ontdooien in de koelkast. - Bak de pizza's altijd in een zo heet mogelijke oven. In de recepten op de volgende pagina's vindt u telkens een oventemperatuur van 225 °C. Indien mogelijk mag u de temperatuur ook hoger zetten. Zo wordt de korst extra krokant. Bak de pizza's dan wel niet langer dan 12 min. - Laat het deeg lang genoeg rijzen (1,5 à 2 u.). Het vraagt wat geduld, maar het resultaat zal des te beter zijn. - Ook het kneden van pizzadeeg is essentieel. Zo komt het rijsproces goed op gang. - Deze pizza is ook lekker met een knolseldermousse. De bereiding is dezelfde als die van de pastinaakmousse. - Nog cheddar over? De rest van de cheddar kan u in kleine blokjes snijden en als aperitiefhapje serveren. Geraspte cheddar is lekker in een soep, bv. pompoensoep. U kan er ook een kaassaus van maken (eventueel in combinatie met gruyère of emmentaler). Of bestrooi uw ovengerechten met cheddar. Ze krijgen dan een mooie, felgele korst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 989 kcal
Vet 48.8 g
Koolhydraat 96.2 g
Eiwit 37.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salice Salentino D.O.C. - Ricordi - Puglia - Italië Wijn Cairanne - Les Hauts Rocs - A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal