- Bewaar

- Bewaar
Rog met Oostendse puree en groentelinten
Onze drankensuggesties
Wijn Benjamin de Chantegrive | A.O.P. Graves Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam. Stonecross Sauvignon-Sémillon | Zuid-Afrika Deze witte wijn is een geslaagde combinatie van frisse zuren en sappig fruit, zowel in het boeket als in de smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de roggenvleugels oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de prei, 1 wortel en de ui in fijne stukjes.
-
Snipper het bieslook fijn en hou wat sprietjes apart voor de versiering.
-
Schil en ontpit de courgettes. Snij de courgettes en 3 wortelen met een dunschiller in lange linten.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesneden ui, wortel en prei 5 min. al roerend. Overgiet met de visfond, breng aan de kook en laat nog 5 min. koken. Giet de bereiding door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Voeg de room toe en laat de saus 15 min. indikken op een hevig vuur.
-
Giet de aardappelen af en pureer. Meng er 1 eetl. boter, de melk, de garnalen en het fijngesnipperde bieslook onder. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Breng 1 L water aan de kook en kook de spinazie gedurende 1 min. Giet af, laat goed uitlekken en voeg toe aan de saus. Mix alles glad. Kruid met peper en zout.
-
Breng 2 L water met de visbouillonblokjes aan de kook. Doe er de roggenvleugels in en zet het vuur uit. Laat de vis 15 min. garen in de kookpot.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de groentelinten 10 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentelinten en roggenvleugels over de borden. Lepel er de saus naast en geef er puree bij. Garneer met enkele sprietjes bieslook.
Nog roggenvleugels over? Maak deze klassieker: bak de roggenvleugels aan beide kanten goudbruin in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Breng het braadvocht op smaak met kappertjes en citroensap
Onze drankensuggesties
Wijn Benjamin de Chantegrive | A.O.P. Graves Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam. Stonecross Sauvignon-Sémillon | Zuid-Afrika Deze witte wijn is een geslaagde combinatie van frisse zuren en sappig fruit, zowel in het boeket als in de smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de roggenvleugels oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de prei, 1 wortel en de ui in fijne stukjes.
-
Snipper het bieslook fijn en hou wat sprietjes apart voor de versiering.
-
Schil en ontpit de courgettes. Snij de courgettes en 3 wortelen met een dunschiller in lange linten.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesneden ui, wortel en prei 5 min. al roerend. Overgiet met de visfond, breng aan de kook en laat nog 5 min. koken. Giet de bereiding door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Voeg de room toe en laat de saus 15 min. indikken op een hevig vuur.
-
Giet de aardappelen af en pureer. Meng er 1 eetl. boter, de melk, de garnalen en het fijngesnipperde bieslook onder. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Breng 1 L water aan de kook en kook de spinazie gedurende 1 min. Giet af, laat goed uitlekken en voeg toe aan de saus. Mix alles glad. Kruid met peper en zout.
-
Breng 2 L water met de visbouillonblokjes aan de kook. Doe er de roggenvleugels in en zet het vuur uit. Laat de vis 15 min. garen in de kookpot.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de groentelinten 10 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentelinten en roggenvleugels over de borden. Lepel er de saus naast en geef er puree bij. Garneer met enkele sprietjes bieslook.
Nog roggenvleugels over? Maak deze klassieker: bak de roggenvleugels aan beide kanten goudbruin in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Breng het braadvocht op smaak met kappertjes en citroensap
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Benjamin de Chantegrive | A.O.P. Graves Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam. Stonecross Sauvignon-Sémillon | Zuid-Afrika Deze witte wijn is een geslaagde combinatie van frisse zuren en sappig fruit, zowel in het boeket als in de smaak.