- Bewaar

- Bewaar
Schelvis met rodewijnsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Pittige rode wijn uit het Franse zuiden, vlakbij de Spaanse grens. Soepele en gecorseerde caramany, heel elegant en aangenaam fruitig. Wijn Morgon A.C. Chalandon Uitstekende cru uit de Beaujolais met veel charme en evenwicht. Hij bezit een charmant boeket van de gamaydruif (klein rood fruit) en een pittige en fruitige smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Hak de peterselie fijn en rits de tijm van de takjes.
-
Bereiding:
-
Liefst de dag voordien (15 min.)
-
Smelt de boter in een brede kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de spekblokjes toe en laat even meebakken.
-
Giet er de rode wijn bij en kruid met laurier, tijm en peterselie. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
-
Leng aan met 200 ml visfond en laat nog even inkoken.
-
Neem de pan van het vuur en voeg de rozijnen toe. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
Op het moment zelf (5 min. + 35 min. in de oven)
-
Schik de diepgevroren schelvis-filets in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en giet er 200 ml visfond over. Dek af en schuif gedurende 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. (1)
-
Verwarm ondertussen de saus en bind met instantsausbinder. Laat nog even op het vuur staan en haal het laurierblaadje uit de saus.
-
Afwerking:
-
Haal de vis uit de ovenschotel en laat uitlekken. Maak een bedje van saus op elk bord en schik er telkens een stuk schelvis `filet pur' op. Dien op met gestoofd witloof en natuur-aardappelen of tagliatelle met eekhoorntjesbrood (zie recept `Tagliatelle met eekhoorntjesbrood').
Microgolfoven (1) Dek de schotel af en zet gedurende 12 à 15 min. op volle kracht in de microgolfoven. Wissel halfweg de binnenste en buitenste stukken vis van plaats.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Pittige rode wijn uit het Franse zuiden, vlakbij de Spaanse grens. Soepele en gecorseerde caramany, heel elegant en aangenaam fruitig. Wijn Morgon A.C. Chalandon Uitstekende cru uit de Beaujolais met veel charme en evenwicht. Hij bezit een charmant boeket van de gamaydruif (klein rood fruit) en een pittige en fruitige smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Hak de peterselie fijn en rits de tijm van de takjes.
-
Bereiding:
-
Liefst de dag voordien (15 min.)
-
Smelt de boter in een brede kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de spekblokjes toe en laat even meebakken.
-
Giet er de rode wijn bij en kruid met laurier, tijm en peterselie. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
-
Leng aan met 200 ml visfond en laat nog even inkoken.
-
Neem de pan van het vuur en voeg de rozijnen toe. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
Op het moment zelf (5 min. + 35 min. in de oven)
-
Schik de diepgevroren schelvis-filets in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en giet er 200 ml visfond over. Dek af en schuif gedurende 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. (1)
-
Verwarm ondertussen de saus en bind met instantsausbinder. Laat nog even op het vuur staan en haal het laurierblaadje uit de saus.
-
Afwerking:
-
Haal de vis uit de ovenschotel en laat uitlekken. Maak een bedje van saus op elk bord en schik er telkens een stuk schelvis `filet pur' op. Dien op met gestoofd witloof en natuur-aardappelen of tagliatelle met eekhoorntjesbrood (zie recept `Tagliatelle met eekhoorntjesbrood').
Microgolfoven (1) Dek de schotel af en zet gedurende 12 à 15 min. op volle kracht in de microgolfoven. Wissel halfweg de binnenste en buitenste stukken vis van plaats.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Pittige rode wijn uit het Franse zuiden, vlakbij de Spaanse grens. Soepele en gecorseerde caramany, heel elegant en aangenaam fruitig. Wijn Morgon A.C. Chalandon Uitstekende cru uit de Beaujolais met veel charme en evenwicht. Hij bezit een charmant boeket van de gamaydruif (klein rood fruit) en een pittige en fruitige smaak.