Slaatje met reepjes kalkoen en bieslookdressing
Slaatje met reepjes kalkoen en bieslookdressing

Slaatje met reepjes kalkoen en bieslookdressing

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 56.4 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 37 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de borstfilet in lange repen. Kruid met peper en zout.

  3. Hak de dragon fijn en meng met de sesamzaadjes.

  4. Klop de eiwitten los met een vork.

  5. Wentel de kalkoenenreepjes door het losgeklopte eiwit en de dragonmengeling.

  6. Snij de tomaten in 4.

  7. Snipper de bieslook fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Plaats de gepaneerde kalkoenenreepjes in de oven en bestuif met wat olijfolie. Schuif 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Meng de gemengde scheuten met de tomaten en de waterkers.

  11. Maak de bieslookdressing: meng 1/2 dl olijfolie met de koolzaadolie, de ciderazijn en de bieslook. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de salade van gemengde scheuten over de borden.

  14. Besprenkel met de bieslookdressing en verdeel er de kalkoenenreepjes naast. Werk af met lange bieslookstengels.

  15. Lekker met een stukje ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de borstfilet in lange repen. Kruid met peper en zout.

  3. Hak de dragon fijn en meng met de sesamzaadjes.

  4. Klop de eiwitten los met een vork.

  5. Wentel de kalkoenenreepjes door het losgeklopte eiwit en de dragonmengeling.

  6. Snij de tomaten in 4.

  7. Snipper de bieslook fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Plaats de gepaneerde kalkoenenreepjes in de oven en bestuif met wat olijfolie. Schuif 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Meng de gemengde scheuten met de tomaten en de waterkers.

  11. Maak de bieslookdressing: meng 1/2 dl olijfolie met de koolzaadolie, de ciderazijn en de bieslook. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de salade van gemengde scheuten over de borden.

  14. Besprenkel met de bieslookdressing en verdeel er de kalkoenenreepjes naast. Werk af met lange bieslookstengels.

  15. Lekker met een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 56.4 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 37 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Manoir du Fort A.C. Sancerre Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal