Staartvis in korstdeeg met kervelsaus
Staartvis in korstdeeg met kervelsaus

Staartvis in korstdeeg met kervelsaus

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 19.3 g
Eiwit 37.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. enkele uren op voorhand

  3. Leg de stukken diepgevroren staartvis in een brede kookpan met een bodem witte wijn (1,5 dl). Kruid met peper en zout en laat, met het deksel op de pan, gedurende 25 tot 30 min. zachtjes garen (1).

  4. Haal ze uit de pan en hou het kookvocht apart voor de saus.

  5. Stoof intussen de diepgevroren juliennegroenten gedurende 5 à 10 min. in 1 eetl. boter tot ze zacht zijn. Voeg 1 bolletje diepgevroren kervel toe en 0,5 dl room. Kruid met peper en zout en roer goed dooreen (2).

  6. Laat de vis en de groenten afkoelen. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  7. Bereiding:
  8. Rol de plakken bladerdeeg nog wat verder uit en snij elk stuk in twee. Leg een stuk staartvis in het midden van elk stuk bladerdeeg en verdeel de groentebereiding rond de vis.

  9. Bestrijk de randen (± 2 cm) met losgeklopt eigeel of water. Vouw het bladerdeeg rond de vis en druk de naden dicht. Draai het pakje om en knip het enkele keren in (zo kan de stoom ontsnappen). Bestrijk met losgeklopt eigeel.

  10. U kan ook wat bladerdeeg opzij houden en er kleine visjes uitsnijden als versiering. Die kleeft u met losgeklopt eigeel op de vispakketjes.

  11. Schik de bladerdeegpakketjes op een braadrooster of een met water afgespoelde bakplaat en laat gedurende 20 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  12. Werk de saus af: laat het kookvocht van de vis inkoken tot er slechts 2 eetl. kookvocht overblijven. Voeg 1,5 dl room toe en 1 bolletje diepgevroren kervel. Laat verder inkoken tot u een lichtgebonden saus bekomt.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met hertoginnenaardappeltjes of tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. enkele uren op voorhand

  3. Leg de stukken diepgevroren staartvis in een brede kookpan met een bodem witte wijn (1,5 dl). Kruid met peper en zout en laat, met het deksel op de pan, gedurende 25 tot 30 min. zachtjes garen (1).

  4. Haal ze uit de pan en hou het kookvocht apart voor de saus.

  5. Stoof intussen de diepgevroren juliennegroenten gedurende 5 à 10 min. in 1 eetl. boter tot ze zacht zijn. Voeg 1 bolletje diepgevroren kervel toe en 0,5 dl room. Kruid met peper en zout en roer goed dooreen (2).

  6. Laat de vis en de groenten afkoelen. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  7. Bereiding:
  8. Rol de plakken bladerdeeg nog wat verder uit en snij elk stuk in twee. Leg een stuk staartvis in het midden van elk stuk bladerdeeg en verdeel de groentebereiding rond de vis.

  9. Bestrijk de randen (± 2 cm) met losgeklopt eigeel of water. Vouw het bladerdeeg rond de vis en druk de naden dicht. Draai het pakje om en knip het enkele keren in (zo kan de stoom ontsnappen). Bestrijk met losgeklopt eigeel.

  10. U kan ook wat bladerdeeg opzij houden en er kleine visjes uitsnijden als versiering. Die kleeft u met losgeklopt eigeel op de vispakketjes.

  11. Schik de bladerdeegpakketjes op een braadrooster of een met water afgespoelde bakplaat en laat gedurende 20 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  12. Werk de saus af: laat het kookvocht van de vis inkoken tot er slechts 2 eetl. kookvocht overblijven. Voeg 1,5 dl room toe en 1 bolletje diepgevroren kervel. Laat verder inkoken tot u een lichtgebonden saus bekomt.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met hertoginnenaardappeltjes of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 19.3 g
Eiwit 37.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Jouchère A.C. Chablis 1er Cru Fijne chablis, afkomstig uit de betere 1er Cru-zones. Mooie ronde wijn, licht nerveus en gecorseerd. Wijn Benjamin de Chantegrive A.C. Graves Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam.

Bekijk het recept digitaal