- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van everzwijn en wintergroentjes
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.C. Cahors
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gedroogde boschampignons een half uur weken in heet water. Giet af door een fijne zeef, hou 2 dl weekwater over.
-
Spoel de champignons onder een fijn straaltje water.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u. 40 min.)
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot. Kleur de sjalot en bak de everzwijnenragout goudbruin. Strooi er de bloem over en roer door elkaar.
-
Giet het bier langs de rand in de stoofpot. Voeg tijm, laurier, peper en zout toe. Besmeer het brood met de mosterd en voeg toe. Dek af en laat 1 u. sudderen.
-
Voeg de (diepgevroren) schorseneren, spruitjes, gedroogde champignons en het overgehouden weekvocht toe. Laat nog 20 à 30 min. sudderen tot het vlees gaar is.
-
Breng op smaak met uienkonfijt en eventueel nog wat peper enzout. Bind lichtjes met instantsausbinder. Zet koel weg tot 's anderdaags.
-
De dag zelf (15 à 20 min.)
-
Verwarm het stoofpotje op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met pasta, rösti of kroketjes.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.C. Cahors
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gedroogde boschampignons een half uur weken in heet water. Giet af door een fijne zeef, hou 2 dl weekwater over.
-
Spoel de champignons onder een fijn straaltje water.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u. 40 min.)
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot. Kleur de sjalot en bak de everzwijnenragout goudbruin. Strooi er de bloem over en roer door elkaar.
-
Giet het bier langs de rand in de stoofpot. Voeg tijm, laurier, peper en zout toe. Besmeer het brood met de mosterd en voeg toe. Dek af en laat 1 u. sudderen.
-
Voeg de (diepgevroren) schorseneren, spruitjes, gedroogde champignons en het overgehouden weekvocht toe. Laat nog 20 à 30 min. sudderen tot het vlees gaar is.
-
Breng op smaak met uienkonfijt en eventueel nog wat peper enzout. Bind lichtjes met instantsausbinder. Zet koel weg tot 's anderdaags.
-
De dag zelf (15 à 20 min.)
-
Verwarm het stoofpotje op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met pasta, rösti of kroketjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.C. Cahors