Stoofpotje van kalfsblanquette en asperges
Stoofpotje van kalfsblanquette en asperges

Stoofpotje van kalfsblanquette en asperges

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 13.5 g
Eiwit 56.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de stronkjes witloof in stukken en sprenkel er wat citroensap over.

  3. Werkt u met verse asperges, schil ze dan met een dunschiller (van onder de kop naar beneden). Snij de (diepgevroren) asperges in stukjes.

  4. Prik de kruidnagel in de gepelde ui.

  5. Bereiding:
  6. De dag vooraf (15 min. + 1 u 30 min. kooktijd)
  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Doe niet te veel vlees ineens in de pan.

  8. Giet er de kalfsfond en de wijn bij en voeg het blokje groentebouillon toe samen met de tijm, het laurierblaadje, het kruidentuiltje en de ui met kruidnagel. Dek af en laat 1 u à 1 u 15 min. sudderen.

  9. Haal de ui met kruidnagel en het laurierblad uit de pan. Voeg de aspergestukjes en het witloof toe. Dek opnieuw af en laat 10 min. stoven.

  10. De dag zelf (20 min.)
  11. Breng de bereiding tot tegen het kookpunt op een zacht vuur. Voeg de (diepgevroren) peultjes toe en laat nog 10 min. stoven.

  12. Schep enkele eetl. kookvocht uit de pan en roer daarmee de mosterd en de room los. Voeg het roommengsel terug bij de rest en schep goed om. Kruid met peper en zout en breng op smaak met citroensap.

  13. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Versier met wat fijngesnipperde peterselie en dien op met natuur-aardappelen of rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de stronkjes witloof in stukken en sprenkel er wat citroensap over.

  3. Werkt u met verse asperges, schil ze dan met een dunschiller (van onder de kop naar beneden). Snij de (diepgevroren) asperges in stukjes.

  4. Prik de kruidnagel in de gepelde ui.

  5. Bereiding:
  6. De dag vooraf (15 min. + 1 u 30 min. kooktijd)
  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Doe niet te veel vlees ineens in de pan.

  8. Giet er de kalfsfond en de wijn bij en voeg het blokje groentebouillon toe samen met de tijm, het laurierblaadje, het kruidentuiltje en de ui met kruidnagel. Dek af en laat 1 u à 1 u 15 min. sudderen.

  9. Haal de ui met kruidnagel en het laurierblad uit de pan. Voeg de aspergestukjes en het witloof toe. Dek opnieuw af en laat 10 min. stoven.

  10. De dag zelf (20 min.)
  11. Breng de bereiding tot tegen het kookpunt op een zacht vuur. Voeg de (diepgevroren) peultjes toe en laat nog 10 min. stoven.

  12. Schep enkele eetl. kookvocht uit de pan en roer daarmee de mosterd en de room los. Voeg het roommengsel terug bij de rest en schep goed om. Kruid met peper en zout en breng op smaak met citroensap.

  13. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Versier met wat fijngesnipperde peterselie en dien op met natuur-aardappelen of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 13.5 g
Eiwit 56.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Zeer zuivere droge witte elzaswijn, elegant en levendig, met een subtiel boeket en een soepele, fruitrijke smaak.

Bekijk het recept digitaal