- Bewaar

- Bewaar
Tagliatelle met saus van gorgonzola en parmezaan
Onze drankensuggesties
Wijn Terra dei Messapi D.O.C. Brindisi Rosso Italië Wijn Robijnrode wijn uit Puglia. Fruitige neus, rijpe smaak en sappige afdronk. Aanrader bij Italiaanse en vleesgerechten Wijn Le Cavalier-Roi A.C. Bordeaux Wijn Bijzonder soepele en fruitige rode bordeauxwijn die toch voldoende karakter bezit.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bak de spekblokjes met de gehakte knoflook in een braadpan. Zorg dat de spekblokjes niet te krokant worden.
-
Snij de korst van de gorgonzola en snij de kaas in stukjes.
-
Breng de witte wijn met de room aan de kook. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Zet het vuur lager en voeg de stukjes gorgonzola en 50 g parmezaan toe. Laat de kaas smelten terwijl u goed omroert. Voeg een mespunt mosterd toe.
-
Meng de spekblokjes onder de kaassaus en laat alles goed opwarmen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de pasta in 4 L lichtgezouten water waaraan u 2 eetl. olijfolie toevoegt. Laat uitlekken.
-
Afwerking:
-
Schep de saus over de pasta en strooi er de rest van de parmezaan en de verse bieslook over. Dien onmiddellijk op.
Onze drankensuggesties
Wijn Terra dei Messapi D.O.C. Brindisi Rosso Italië Wijn Robijnrode wijn uit Puglia. Fruitige neus, rijpe smaak en sappige afdronk. Aanrader bij Italiaanse en vleesgerechten Wijn Le Cavalier-Roi A.C. Bordeaux Wijn Bijzonder soepele en fruitige rode bordeauxwijn die toch voldoende karakter bezit.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bak de spekblokjes met de gehakte knoflook in een braadpan. Zorg dat de spekblokjes niet te krokant worden.
-
Snij de korst van de gorgonzola en snij de kaas in stukjes.
-
Breng de witte wijn met de room aan de kook. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Zet het vuur lager en voeg de stukjes gorgonzola en 50 g parmezaan toe. Laat de kaas smelten terwijl u goed omroert. Voeg een mespunt mosterd toe.
-
Meng de spekblokjes onder de kaassaus en laat alles goed opwarmen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de pasta in 4 L lichtgezouten water waaraan u 2 eetl. olijfolie toevoegt. Laat uitlekken.
-
Afwerking:
-
Schep de saus over de pasta en strooi er de rest van de parmezaan en de verse bieslook over. Dien onmiddellijk op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terra dei Messapi D.O.C. Brindisi Rosso Italië Wijn Robijnrode wijn uit Puglia. Fruitige neus, rijpe smaak en sappige afdronk. Aanrader bij Italiaanse en vleesgerechten Wijn Le Cavalier-Roi A.C. Bordeaux Wijn Bijzonder soepele en fruitige rode bordeauxwijn die toch voldoende karakter bezit.