Tagliatelle met saus van gorgonzola en parmezaan
Tagliatelle met saus van gorgonzola en parmezaan

Tagliatelle met saus van gorgonzola en parmezaan

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 840 kcal
Vet 45.1 g
Koolhydraat 73.8 g
Eiwit 29.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bak de spekblokjes met de gehakte knoflook in een braadpan. Zorg dat de spekblokjes niet te krokant worden.

  3. Snij de korst van de gorgonzola en snij de kaas in stukjes.

  4. Breng de witte wijn met de room aan de kook. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  5. Zet het vuur lager en voeg de stukjes gorgonzola en 50 g parmezaan toe. Laat de kaas smelten terwijl u goed omroert. Voeg een mespunt mosterd toe.

  6. Meng de spekblokjes onder de kaassaus en laat alles goed opwarmen op een zacht vuur.

  7. Kook ondertussen de pasta in 4 L lichtgezouten water waaraan u 2 eetl. olijfolie toevoegt. Laat uitlekken.

  8. Afwerking:
  9. Schep de saus over de pasta en strooi er de rest van de parmezaan en de verse bieslook over. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bak de spekblokjes met de gehakte knoflook in een braadpan. Zorg dat de spekblokjes niet te krokant worden.

  3. Snij de korst van de gorgonzola en snij de kaas in stukjes.

  4. Breng de witte wijn met de room aan de kook. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  5. Zet het vuur lager en voeg de stukjes gorgonzola en 50 g parmezaan toe. Laat de kaas smelten terwijl u goed omroert. Voeg een mespunt mosterd toe.

  6. Meng de spekblokjes onder de kaassaus en laat alles goed opwarmen op een zacht vuur.

  7. Kook ondertussen de pasta in 4 L lichtgezouten water waaraan u 2 eetl. olijfolie toevoegt. Laat uitlekken.

  8. Afwerking:
  9. Schep de saus over de pasta en strooi er de rest van de parmezaan en de verse bieslook over. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 840 kcal
Vet 45.1 g
Koolhydraat 73.8 g
Eiwit 29.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terra dei Messapi D.O.C. Brindisi Rosso Italië Wijn Robijnrode wijn uit Puglia. Fruitige neus, rijpe smaak en sappige afdronk. Aanrader bij Italiaanse en vleesgerechten Wijn Le Cavalier-Roi A.C. Bordeaux Wijn Bijzonder soepele en fruitige rode bordeauxwijn die toch voldoende karakter bezit.

Bekijk het recept digitaal