Tiramisu met rood fruit en peperkoek

Tiramisu met rood fruit en peperkoek

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 277 kcal
Vet 10.2 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 27.2 g
Vezel 7 g
Eiwit 8.3 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Breng de diepgevroren bosvruchten samen met 1 eetl. suiker 4 à 5 min. aan de kook. Mix en giet de puree door een zeef. Laat afkoelen.

  4. Steek met de rand van uw dessertglaasje 8 rondjes uit de sneetjes peperkoek.

  5. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Klop 1 eetl. suiker en 1 ei tot een schuimige massa. Voeg eerst de mascarpone toe en dan de verse kaas.

  8. Verdeel 1/3 van de mascarponecrème over 4 glaasjes.

  9. Lepel er wat coulis op en bedek met een rondje peperkoek. Maak opnieuw een laagje met mascarponecrème, coulis en peperkoek. Eindig met een laagje mascaponecrème. Bewaar in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met verse rode vruchten en geroosterde amandelschilfers.

Tip

U kan de coulis ook op smaak brengen met een scheutje amaretto of Grand Marnier (of met een likeur naar keuze).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Breng de diepgevroren bosvruchten samen met 1 eetl. suiker 4 à 5 min. aan de kook. Mix en giet de puree door een zeef. Laat afkoelen.

  4. Steek met de rand van uw dessertglaasje 8 rondjes uit de sneetjes peperkoek.

  5. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Klop 1 eetl. suiker en 1 ei tot een schuimige massa. Voeg eerst de mascarpone toe en dan de verse kaas.

  8. Verdeel 1/3 van de mascarponecrème over 4 glaasjes.

  9. Lepel er wat coulis op en bedek met een rondje peperkoek. Maak opnieuw een laagje met mascarponecrème, coulis en peperkoek. Eindig met een laagje mascaponecrème. Bewaar in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met verse rode vruchten en geroosterde amandelschilfers.

Tip

U kan de coulis ook op smaak brengen met een scheutje amaretto of Grand Marnier (of met een likeur naar keuze).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 277 kcal
Vet 10.2 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 27.2 g
Vezel 7 g
Eiwit 8.3 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal