- Bewaar
- Bewaar
Tiramisu met rood fruit en peperkoek
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Breng de diepgevroren bosvruchten samen met 1 eetl. suiker 4 à 5 min. aan de kook. Mix en giet de puree door een zeef. Laat afkoelen.
-
Steek met de rand van uw dessertglaasje 8 rondjes uit de sneetjes peperkoek.
-
Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Klop 1 eetl. suiker en 1 ei tot een schuimige massa. Voeg eerst de mascarpone toe en dan de verse kaas.
-
Verdeel 1/3 van de mascarponecrème over 4 glaasjes.
-
Lepel er wat coulis op en bedek met een rondje peperkoek. Maak opnieuw een laagje met mascarponecrème, coulis en peperkoek. Eindig met een laagje mascaponecrème. Bewaar in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Werk af met verse rode vruchten en geroosterde amandelschilfers.
U kan de coulis ook op smaak brengen met een scheutje amaretto of Grand Marnier (of met een likeur naar keuze).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Breng de diepgevroren bosvruchten samen met 1 eetl. suiker 4 à 5 min. aan de kook. Mix en giet de puree door een zeef. Laat afkoelen.
-
Steek met de rand van uw dessertglaasje 8 rondjes uit de sneetjes peperkoek.
-
Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Klop 1 eetl. suiker en 1 ei tot een schuimige massa. Voeg eerst de mascarpone toe en dan de verse kaas.
-
Verdeel 1/3 van de mascarponecrème over 4 glaasjes.
-
Lepel er wat coulis op en bedek met een rondje peperkoek. Maak opnieuw een laagje met mascarponecrème, coulis en peperkoek. Eindig met een laagje mascaponecrème. Bewaar in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Werk af met verse rode vruchten en geroosterde amandelschilfers.
U kan de coulis ook op smaak brengen met een scheutje amaretto of Grand Marnier (of met een likeur naar keuze).