Tong 'meunière' met bierroomsausje en tomaatbootjes
Tong 'meunière' met bierroomsausje en tomaatbootjes

Tong 'meunière' met bierroomsausje en tomaatbootjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 11.7 g
Eiwit 34.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de hardgekookte eieren (10 min. in kokend water leggen) en hak ze fijn.

  3. Hak de veldsla en de peterselie fijn.

  4. Snij de tomaten in vier, verwijder de pitjes en het vruchtvlees (die u in een soep kan gebruiken). Per tomaat houdt u dus 4 'bootjes' over.

  5. Meng de fijngehakte eieren met de sla en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Vul de tomaatbootjes met dit mengsel en zet koel weg.

  6. Laat de tongen oppervlakkig ontdooien (gedurende 5 à 7 min. in de microgolfoven op ontdooistand).

  7. Bereiding:
  8. Wentel de tongen in 2 eetl. bloem en schud ze goed af.

  9. Verhit 4 eetl. boter in een braadpan en bak de tongen gedurende 7 à 8 min. aan elke kant op een matig vuur. Schud af en toe met de pan om te vermijden dat de tongen aan de pan kleven. Kruid met peper en zout.

  10. Maak ondertussen de saus. Breng 1,5 dl bier aan de kook en laat 2 min. goed doorkoken. Voeg 1 dl room toe en laat lichtjes inkoken gedurende 1 à 2 min. Meng 1 eetl. boter met 1 eetl. bloem. Voeg beetje bij beetje bij de saus tot ze lichtgebonden is. Voeg 1 eetl. sinaasappelsap toe, kruid met peper en zout en werk naar smaak af met enkele druppels citroensap.

  11. Afwerking:
  12. Schik een tomaatbootje op elk bord. Leg de vis ernaast en giet er een klein beetje saus bij. Versier met peterselie en dien op met natuuraardappelen. Geef er de rest van de tomaatbootjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de hardgekookte eieren (10 min. in kokend water leggen) en hak ze fijn.

  3. Hak de veldsla en de peterselie fijn.

  4. Snij de tomaten in vier, verwijder de pitjes en het vruchtvlees (die u in een soep kan gebruiken). Per tomaat houdt u dus 4 'bootjes' over.

  5. Meng de fijngehakte eieren met de sla en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Vul de tomaatbootjes met dit mengsel en zet koel weg.

  6. Laat de tongen oppervlakkig ontdooien (gedurende 5 à 7 min. in de microgolfoven op ontdooistand).

  7. Bereiding:
  8. Wentel de tongen in 2 eetl. bloem en schud ze goed af.

  9. Verhit 4 eetl. boter in een braadpan en bak de tongen gedurende 7 à 8 min. aan elke kant op een matig vuur. Schud af en toe met de pan om te vermijden dat de tongen aan de pan kleven. Kruid met peper en zout.

  10. Maak ondertussen de saus. Breng 1,5 dl bier aan de kook en laat 2 min. goed doorkoken. Voeg 1 dl room toe en laat lichtjes inkoken gedurende 1 à 2 min. Meng 1 eetl. boter met 1 eetl. bloem. Voeg beetje bij beetje bij de saus tot ze lichtgebonden is. Voeg 1 eetl. sinaasappelsap toe, kruid met peper en zout en werk naar smaak af met enkele druppels citroensap.

  11. Afwerking:
  12. Schik een tomaatbootje op elk bord. Leg de vis ernaast en giet er een klein beetje saus bij. Versier met peterselie en dien op met natuuraardappelen. Geef er de rest van de tomaatbootjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 11.7 g
Eiwit 34.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Moinette Biologique Ongefilterd biologisch bier met bleekgouden kleur. Geurt naar kruiden en fruit. Kruidige, krachtige smaak tot in de afdronk. Alcoholgehalte 7,5 %. Wijn Inycon Chardonnay Italië Briljant geelgroen gekleurde witte wijn uit Sicilië. Weelderig, met aroma's van rijp exotisch fruit, bloemen en room. Volle en ronde smaak, met een lichte houttoets.

Bekijk het recept digitaal