Varkenskotelettengebraad met amandel
Varkenskotelettengebraad met amandel

Varkenskotelettengebraad met amandel

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 47.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kan enkele uren vooraf (25 min.)
  3. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en wortelstukjes al roerend. Giet er de kalfsfond over, kruid met tijm en laurier en dek af. Laat 15 à 20 min. stoven. Giet door een zeef en druk de groenten goed aan met een vork, zodat er zoveel mogelijk vocht uitkomt. Zet deze basissaus koel weg.

  4. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan. Giet de witte wijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel.

  5. Schik het vlees in een ovenschotel en giet er het braadvocht met witte wijn over. Strijk de bovenkant in met wat mosterd en kruid met peper en zout. Strooi er de amandelschilfers over. Dek de schotel af en zet onmiddellijk koel weg tot de volgende dag.

  6. Op het moment zelf (5 min. + 25 à 30 min. in de oven)
  7. Schuif de schotel (niet afgedekt) gedurende 25 à 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  8. Haal het vlees uit de ovenschotel en giet er de basissaus in. Schraap de braadresten los met een houten spatel.

  9. Giet door een zeef in een steelpan en breng aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in sneden. Verdeel over de borden en dien op met de saus. Geef er kroketjes of verse pasta bij en bundeltjes fijne boontjes (samengebonden met een sprietje bieslook), venkel of witloof.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kan enkele uren vooraf (25 min.)
  3. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en wortelstukjes al roerend. Giet er de kalfsfond over, kruid met tijm en laurier en dek af. Laat 15 à 20 min. stoven. Giet door een zeef en druk de groenten goed aan met een vork, zodat er zoveel mogelijk vocht uitkomt. Zet deze basissaus koel weg.

  4. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan. Giet de witte wijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel.

  5. Schik het vlees in een ovenschotel en giet er het braadvocht met witte wijn over. Strijk de bovenkant in met wat mosterd en kruid met peper en zout. Strooi er de amandelschilfers over. Dek de schotel af en zet onmiddellijk koel weg tot de volgende dag.

  6. Op het moment zelf (5 min. + 25 à 30 min. in de oven)
  7. Schuif de schotel (niet afgedekt) gedurende 25 à 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  8. Haal het vlees uit de ovenschotel en giet er de basissaus in. Schraap de braadresten los met een houten spatel.

  9. Giet door een zeef in een steelpan en breng aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in sneden. Verdeel over de borden en dien op met de saus. Geef er kroketjes of verse pasta bij en bundeltjes fijne boontjes (samengebonden met een sprietje bieslook), venkel of witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 47.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape Opmerkelijke châteauneuf met een sterke persoonlijkheid, gemaakt van de druiven syrah, grenache en mourvèdre. Krachtige, volle en gespierde wijn met een rijk en weelderig boeket.

Bekijk het recept digitaal