- Bewaar

- Bewaar
Varkenskroontje met fijne sjalottensaus
Onze drankensuggesties
Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Organic | Michel Torino Estate | Cafayate Valley | Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (20 min.)
-
Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Kook 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Maak ondertussen de saus: snipper de sjalotten fijn en bak ze glazig in de olijfolie. Voeg de honing toe en laat even kleuren. Giet er het bier en sinaasappelsap bij en laat enkele min. sudderen. Kruid met peper, zout en de tijm. Doe er de lichte room bij en laat nog 5 min. sudderen. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder.
-
Bestrijk de stukken venkel met 2 eetl. vleesmarinade.
-
Snij het varkenskroontje in sneden en bestrijk met 2 eetl. vleesmarinade.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Gril de sneden varkensvlees 7 à 10 min. aan elke kant op de barbecue.
-
Doe de stukken venkel en de sjalottensaus elk in een aluminium bakje en verwarm 5 min. op de zijkant van de barbecue.
-
Afwerking:
-
Serveer met een aardappel in de schil.
Op de barbecue 1 Gril de sneden varkensvlees 7 à 10 min. aan elke kant op een matig warme barbecue, afhankelijk van de dikte. Draai halverwege om en leg ze dwars op het rooster voor een mooi ruitjespatroon. 2 Verwarm de saus ondertussen in een aluminium bakje op een hoek van het rooster. 3 Verwarm de stukken venkel 5 min. in een aluminium bakje
Onze drankensuggesties
Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Organic | Michel Torino Estate | Cafayate Valley | Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (20 min.)
-
Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Kook 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Maak ondertussen de saus: snipper de sjalotten fijn en bak ze glazig in de olijfolie. Voeg de honing toe en laat even kleuren. Giet er het bier en sinaasappelsap bij en laat enkele min. sudderen. Kruid met peper, zout en de tijm. Doe er de lichte room bij en laat nog 5 min. sudderen. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder.
-
Bestrijk de stukken venkel met 2 eetl. vleesmarinade.
-
Snij het varkenskroontje in sneden en bestrijk met 2 eetl. vleesmarinade.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Gril de sneden varkensvlees 7 à 10 min. aan elke kant op de barbecue.
-
Doe de stukken venkel en de sjalottensaus elk in een aluminium bakje en verwarm 5 min. op de zijkant van de barbecue.
-
Afwerking:
-
Serveer met een aardappel in de schil.
Op de barbecue 1 Gril de sneden varkensvlees 7 à 10 min. aan elke kant op een matig warme barbecue, afhankelijk van de dikte. Draai halverwege om en leg ze dwars op het rooster voor een mooi ruitjespatroon. 2 Verwarm de saus ondertussen in een aluminium bakje op een hoek van het rooster. 3 Verwarm de stukken venkel 5 min. in een aluminium bakje
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Organic | Michel Torino Estate | Cafayate Valley | Argentinië