Veggiebarbecue deluxe
Veggiebarbecue deluxe

Veggiebarbecue deluxe

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 972 kcal
Vet 72.3 g
Verzadigd vet 25 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 15.8 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 33 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor de puntpaprika's met halloumi (35 min.)
  3. Snij de halloumi in plakken van 1 cm dik en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Kruid met 1 koffiel. Provençaalse kruiden en zeezout.

  4. Breng 4 dl water samen met het bouillonblokje aan de kook. Voeg de polenta toe en laat 8 min. al roerend sudderen op een zacht vuur, tot de polenta al het water heeft opgeslorpt. Meng er de kruidenkaas onder.

  5. Snij de puntpaprika's aan 1 kant open en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Vul de paprika's voor 3/4 met polenta. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en bestrooi met 1 koffi el. Provençaalse kruiden.

  6. Snij de citroen in 2 en laat 10 min. op de barbecue kleuren.

  7. Gril de gevulde paprika's 10 min. op de barbecue (of 15 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven). Draai regelmatig om.

  8. Gril de schijven halloumi 5 min. op de barbecue (of 10 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven). Draai halverwege de baktijd om.

  9. Besprenkel de gegrilde halloumi en de gevulde paprika's met het sap van de gegrilde citroenhelften.

  10. Voedingswaarde per persoon: Energie 357 kcal - Eiwitten 12,8 g - Vetten 21,5 g - Koolhydraten 26,8 g

  11. Voor de quornpapillot met maïs (35 min.)
  12. Verwijder de draden van de maïskolven. Kook ze 10 min. in lichtgezouten water. Giet af. Steek een stevig brochettestokje in het uiteinde van de maïskolven (zo kan u ze makkelijk draaien op de barbecue). Bestrijk met de olijfolie.

  13. Rasp intussen de schil van de halve citroen en meng met de boter.

  14. Snij de venkel in fijne blokjes.

  15. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.

  16. Verdeel de quornblokjes, de venkelblokjes, de sinaasappelpartjes en de rozemarijntakjes over 4 vellen aluminiumfolie. Kruid met zeezout, verdeel er de citroenboter over en vouw goed dicht.

  17. Laat de papillotten 15 min. garen op de barbecue (of 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven).

  18. Bak de maïskolven 10 min. op de barbecue en draai regelmatig om.

  19. Voedingswaarde per persoon: Energie 282 kcal - Eiwitten 10,2 g - Vetten 14,1 g - Koolhydraten 26,4 g

  20. Voor de crunchy veggiesalade (15 min.)
  21. Scheur de blaadjes van de Romeinse slaharten. Verwijder de korst van de kaas en snij in blokjes. Snij de radijzen in 4 (laat er wat loof aan).

  22. Kook de peultjes 4 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en trek de helften uiteen.

  23. Meng de verse groenten, de bosbessen, de uitgelekte kikkererwten, de kaas en de citroenmelisse onder elkaar. Roer er net voor het opdienen de vinaigrette, de croutons en 2/3 van de sesamzaadjes onder. Serveer de salade in kommetjes als bijgerecht.

  24. Voedingswaarde per persoon: Energie 417 kcal - Eiwitten 19,8 g - Vetten 25,6 g - Koolhydraten 23,6 g

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor de puntpaprika's met halloumi (35 min.)
  3. Snij de halloumi in plakken van 1 cm dik en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Kruid met 1 koffiel. Provençaalse kruiden en zeezout.

  4. Breng 4 dl water samen met het bouillonblokje aan de kook. Voeg de polenta toe en laat 8 min. al roerend sudderen op een zacht vuur, tot de polenta al het water heeft opgeslorpt. Meng er de kruidenkaas onder.

  5. Snij de puntpaprika's aan 1 kant open en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Vul de paprika's voor 3/4 met polenta. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en bestrooi met 1 koffi el. Provençaalse kruiden.

  6. Snij de citroen in 2 en laat 10 min. op de barbecue kleuren.

  7. Gril de gevulde paprika's 10 min. op de barbecue (of 15 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven). Draai regelmatig om.

  8. Gril de schijven halloumi 5 min. op de barbecue (of 10 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven). Draai halverwege de baktijd om.

  9. Besprenkel de gegrilde halloumi en de gevulde paprika's met het sap van de gegrilde citroenhelften.

  10. Voedingswaarde per persoon: Energie 357 kcal - Eiwitten 12,8 g - Vetten 21,5 g - Koolhydraten 26,8 g

  11. Voor de quornpapillot met maïs (35 min.)
  12. Verwijder de draden van de maïskolven. Kook ze 10 min. in lichtgezouten water. Giet af. Steek een stevig brochettestokje in het uiteinde van de maïskolven (zo kan u ze makkelijk draaien op de barbecue). Bestrijk met de olijfolie.

  13. Rasp intussen de schil van de halve citroen en meng met de boter.

  14. Snij de venkel in fijne blokjes.

  15. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.

  16. Verdeel de quornblokjes, de venkelblokjes, de sinaasappelpartjes en de rozemarijntakjes over 4 vellen aluminiumfolie. Kruid met zeezout, verdeel er de citroenboter over en vouw goed dicht.

  17. Laat de papillotten 15 min. garen op de barbecue (of 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven).

  18. Bak de maïskolven 10 min. op de barbecue en draai regelmatig om.

  19. Voedingswaarde per persoon: Energie 282 kcal - Eiwitten 10,2 g - Vetten 14,1 g - Koolhydraten 26,4 g

  20. Voor de crunchy veggiesalade (15 min.)
  21. Scheur de blaadjes van de Romeinse slaharten. Verwijder de korst van de kaas en snij in blokjes. Snij de radijzen in 4 (laat er wat loof aan).

  22. Kook de peultjes 4 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en trek de helften uiteen.

  23. Meng de verse groenten, de bosbessen, de uitgelekte kikkererwten, de kaas en de citroenmelisse onder elkaar. Roer er net voor het opdienen de vinaigrette, de croutons en 2/3 van de sesamzaadjes onder. Serveer de salade in kommetjes als bijgerecht.

  24. Voedingswaarde per persoon: Energie 417 kcal - Eiwitten 19,8 g - Vetten 25,6 g - Koolhydraten 23,6 g

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 972 kcal
Vet 72.3 g
Verzadigd vet 25 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 15.8 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 33 g
Zout 3.7 g

Bekijk het recept digitaal