- Bewaar

- Bewaar
Victoriabaars met een basilicum-botersausje
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel Wijn Droge klasserosé uit de Rhônestreek. Springt eruit met zijn karaktervolle, krachtige en licht kruidige smaak. Koel schenken. Wijn Château de la Fessardière A.C. Muscadet Wijn Levendig boeket van verse druiven, appel en een lichte vuursteentoets. Nerveuze smaak, goed voorzien van frisse zuren en met wat vanille (de wijn heeft gerijpt in eiken vaten).
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in heet water dompelt). Verwijder de pitjes en snij in partjes.
-
Rasp de schil van de citroen.
-
Snipper de basilicumblaadjes fijn. Hou enkele blaadjes over voor het garnituur.
-
Bereiding:
-
Giet de visfond met het blaadje laurier en de tijm in een kookpan en breng aan de kook. Voeg de diepgevroren victoriabaars toe en laat in 12 min. gaar worden zonder te laten koken. Haal de filets uit de kookpan en laat uitlekken.
-
Maak het botersausje: doe de boter, het fijngesnipperd basilicum, de citroenschil en de tomatenpartjes in een kookpan, kruid met peper en zout en verwarm op een zacht vuurtje.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een bedje rucola en schik er een victoriabaarsfilet op. Overgiet met de saus en werk af met een blaadje basilicum. Dien op met rösti.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel Wijn Droge klasserosé uit de Rhônestreek. Springt eruit met zijn karaktervolle, krachtige en licht kruidige smaak. Koel schenken. Wijn Château de la Fessardière A.C. Muscadet Wijn Levendig boeket van verse druiven, appel en een lichte vuursteentoets. Nerveuze smaak, goed voorzien van frisse zuren en met wat vanille (de wijn heeft gerijpt in eiken vaten).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in heet water dompelt). Verwijder de pitjes en snij in partjes.
-
Rasp de schil van de citroen.
-
Snipper de basilicumblaadjes fijn. Hou enkele blaadjes over voor het garnituur.
-
Bereiding:
-
Giet de visfond met het blaadje laurier en de tijm in een kookpan en breng aan de kook. Voeg de diepgevroren victoriabaars toe en laat in 12 min. gaar worden zonder te laten koken. Haal de filets uit de kookpan en laat uitlekken.
-
Maak het botersausje: doe de boter, het fijngesnipperd basilicum, de citroenschil en de tomatenpartjes in een kookpan, kruid met peper en zout en verwarm op een zacht vuurtje.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een bedje rucola en schik er een victoriabaarsfilet op. Overgiet met de saus en werk af met een blaadje basilicum. Dien op met rösti.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel Wijn Droge klasserosé uit de Rhônestreek. Springt eruit met zijn karaktervolle, krachtige en licht kruidige smaak. Koel schenken. Wijn Château de la Fessardière A.C. Muscadet Wijn Levendig boeket van verse druiven, appel en een lichte vuursteentoets. Nerveuze smaak, goed voorzien van frisse zuren en met wat vanille (de wijn heeft gerijpt in eiken vaten).