Victoriabaars met een basilicum-botersausje
Victoriabaars met een basilicum-botersausje

Victoriabaars met een basilicum-botersausje

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 4 g
Eiwit 40.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in heet water dompelt). Verwijder de pitjes en snij in partjes.

  3. Rasp de schil van de citroen.

  4. Snipper de basilicumblaadjes fijn. Hou enkele blaadjes over voor het garnituur.

  5. Bereiding:
  6. Giet de visfond met het blaadje laurier en de tijm in een kookpan en breng aan de kook. Voeg de diepgevroren victoriabaars toe en laat in 12 min. gaar worden zonder te laten koken. Haal de filets uit de kookpan en laat uitlekken.

  7. Maak het botersausje: doe de boter, het fijngesnipperd basilicum, de citroenschil en de tomatenpartjes in een kookpan, kruid met peper en zout en verwarm op een zacht vuurtje.

  8. Afwerking:
  9. Leg op elk bord een bedje rucola en schik er een victoriabaarsfilet op. Overgiet met de saus en werk af met een blaadje basilicum. Dien op met rösti.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in heet water dompelt). Verwijder de pitjes en snij in partjes.

  3. Rasp de schil van de citroen.

  4. Snipper de basilicumblaadjes fijn. Hou enkele blaadjes over voor het garnituur.

  5. Bereiding:
  6. Giet de visfond met het blaadje laurier en de tijm in een kookpan en breng aan de kook. Voeg de diepgevroren victoriabaars toe en laat in 12 min. gaar worden zonder te laten koken. Haal de filets uit de kookpan en laat uitlekken.

  7. Maak het botersausje: doe de boter, het fijngesnipperd basilicum, de citroenschil en de tomatenpartjes in een kookpan, kruid met peper en zout en verwarm op een zacht vuurtje.

  8. Afwerking:
  9. Leg op elk bord een bedje rucola en schik er een victoriabaarsfilet op. Overgiet met de saus en werk af met een blaadje basilicum. Dien op met rösti.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 4 g
Eiwit 40.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel Wijn Droge klasserosé uit de Rhônestreek. Springt eruit met zijn karaktervolle, krachtige en licht kruidige smaak. Koel schenken. Wijn Château de la Fessardière A.C. Muscadet Wijn Levendig boeket van verse druiven, appel en een lichte vuursteentoets. Nerveuze smaak, goed voorzien van frisse zuren en met wat vanille (de wijn heeft gerijpt in eiken vaten).

Bekijk het recept digitaal