Vispannetje met asperges en pancettacrumble
Vispannetje met asperges en pancettacrumble

Vispannetje met asperges en pancettacrumble

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3347 kj
Energie 800 kcal
Vet 45.6 g
Verzadigd vet 19.1 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 7.5 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 50.6 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snipper de platte peterselie fijn en hak de cashewnoten grof. Rasp de schil (niet het wit) van de citroen.

  3. Snij de pancetta in reepjes.

  4. Stoom of kook de diepgevroren asperges ± 6 min. (afhankelijk van de dikte) gaar in lichtgezouten water. Giet af en vang 2 dl van het kookvocht op. Snij de asperges in 3 gelijke schuine stukken.

  5. Smelt intussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Meng goed met een klopper en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk en het kookvocht toe, tot je een gebonden saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er de parmezaan, de diepgevroren vis en de garnalen onder.

  6. Verdeel het vismengsel over 4 ovenschaaltjes en schik er de aspergestukken rond. Bestrooi met de pancettareepjes en het paneermeel. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Snij intussen de waterkers los en bak de diepgevroren kroketten (instructies: zie verpakking).

  8. Meng de peterselie en de citroenzeste onder de cashewnoten en werk er het vispannetje mee af. Serveer met de waterkers en de kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snipper de platte peterselie fijn en hak de cashewnoten grof. Rasp de schil (niet het wit) van de citroen.

  3. Snij de pancetta in reepjes.

  4. Stoom of kook de diepgevroren asperges ± 6 min. (afhankelijk van de dikte) gaar in lichtgezouten water. Giet af en vang 2 dl van het kookvocht op. Snij de asperges in 3 gelijke schuine stukken.

  5. Smelt intussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Meng goed met een klopper en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk en het kookvocht toe, tot je een gebonden saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er de parmezaan, de diepgevroren vis en de garnalen onder.

  6. Verdeel het vismengsel over 4 ovenschaaltjes en schik er de aspergestukken rond. Bestrooi met de pancettareepjes en het paneermeel. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Snij intussen de waterkers los en bak de diepgevroren kroketten (instructies: zie verpakking).

  8. Meng de peterselie en de citroenzeste onder de cashewnoten en werk er het vispannetje mee af. Serveer met de waterkers en de kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3347 kj
Energie 800 kcal
Vet 45.6 g
Verzadigd vet 19.1 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 7.5 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 50.6 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Wit Witbier Wijn Val de Loire I.G.P. Le Pré Clos Sauvignon Blanc

Bekijk het recept digitaal