Wortelmuffins met noten en abrikoos
Wortelmuffins met noten en abrikoos

Wortelmuffins met noten en abrikoos

35 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 4.7 g
Suiker 4 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de hazelnoten en de amandelen fijn.

  4. Snij de abrikozen in kleine stukjes.

  5. Schil de wortel en rasp fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng alle ingrediënten goed in een grote mengkom.

  9. Zet 8 papieren muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins en verdeel er het deeg over. Strijk glad met de bolle kant van een lepel en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal de muffins uit de oven en laat volledig afkoelen.

Tip

- Combineer noten, zaden en pitten naar hartenlust voor dit recept. De abrikozen kan u vervangen door rozijnen, zachte veenbessen of dadels. - De noten fijnhakken gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol op klopt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de hazelnoten en de amandelen fijn.

  4. Snij de abrikozen in kleine stukjes.

  5. Schil de wortel en rasp fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng alle ingrediënten goed in een grote mengkom.

  9. Zet 8 papieren muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins en verdeel er het deeg over. Strijk glad met de bolle kant van een lepel en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal de muffins uit de oven en laat volledig afkoelen.

Tip

- Combineer noten, zaden en pitten naar hartenlust voor dit recept. De abrikozen kan u vervangen door rozijnen, zachte veenbessen of dadels. - De noten fijnhakken gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol op klopt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 4.7 g
Suiker 4 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal