Zalm met peultjes en kerriesaus
Zalm met peultjes en kerriesaus

Zalm met peultjes en kerriesaus

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 35.7 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 31.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan. Stoof er gedurende ± 5 min. op een zacht vuurtje de fijngesneden ui en de geraspte appel in tot ze goed zacht worden.

  4. Strooi er de bloem en de kerrie over, laat even bakken en roer er de visbouillon door. Laat afgedekt 10 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  5. Bereiding:
  6. Schik de diepgevroren stukken zalm in een brede pan. Giet er de witte wijn en het citroensap over. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt gedurende 8 min. sudderen. Draai de vis tussenin eens om.

  7. Plaats een rooster of metalen zeef boven de zalm en leg er de diepgevroren peultjes op. Kruid ze met peper en zout. Dek af en laat de zalm nog 5 min. gaar worden. Op die manier worden de peultjes gestoomd.

  8. Hou de zalm en de peultjes warm terwijl u de saus maakt. Laat het kookvocht tot de helft inkoken. Doe er de kerriesaus bij en 2 eetl. room. Laat de saus lichtjes inkoken en giet ze door een zeef.

  9. Afwerking:
  10. Schik de zalm en de peultjes op de borden en lepel er een beetje saus rond. Geef er tagliatelle bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan. Stoof er gedurende ± 5 min. op een zacht vuurtje de fijngesneden ui en de geraspte appel in tot ze goed zacht worden.

  4. Strooi er de bloem en de kerrie over, laat even bakken en roer er de visbouillon door. Laat afgedekt 10 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  5. Bereiding:
  6. Schik de diepgevroren stukken zalm in een brede pan. Giet er de witte wijn en het citroensap over. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt gedurende 8 min. sudderen. Draai de vis tussenin eens om.

  7. Plaats een rooster of metalen zeef boven de zalm en leg er de diepgevroren peultjes op. Kruid ze met peper en zout. Dek af en laat de zalm nog 5 min. gaar worden. Op die manier worden de peultjes gestoomd.

  8. Hou de zalm en de peultjes warm terwijl u de saus maakt. Laat het kookvocht tot de helft inkoken. Doe er de kerriesaus bij en 2 eetl. room. Laat de saus lichtjes inkoken en giet ze door een zeef.

  9. Afwerking:
  10. Schik de zalm en de peultjes op de borden en lepel er een beetje saus rond. Geef er tagliatelle bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 35.7 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 31.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Chili Wijn De wijn heeft een elegant boeket van citrusgeuren en tropisch fruit. De smaak is evenwichtig, vol en fris, en heeft een lange afdronk. Wijn La Jouchère A.C. Chablis Michel Laroche Wijn Droge witte bourgogne met een fijn parfum van fris fruit en mineralen (van de chardonnaydruif). Ontdek zijn strak droge en tegelijk sappig fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal