- Bewaar

- Bewaar
Zalmquiche met waterkers en erwten
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Pinot Blanc 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwijder de steeltjes van de waterkers.
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren erwten 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Breng intussen de visbouillon aan de kook in een kookpot. Zet het vuur uit en voeg de (diepgevroren) zalmfilets toe. Laat 15 min. garen. Haal de zalmfilets uit de kookpot en dep droog. Verkruimel de vis.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook kort. Voeg de waterkers toe, meng goed en haal na 10 sec. van het vuur.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Mix intussen de eieren, de lichte room, het maïszetmeel, de gestoofde ui met knoflook en waterkers, de smeltkaas en de gekookte erwten fijn. Kruid met peper en zout.
-
Rol het vel bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Druk goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
-
Verdeel de verkruimelde zalm over het bladerdeeg en overgiet met het eiermengsel. Bak 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek de taartvorm eventueel af met aluminiumfolie als de quiche te bruin wordt.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer met een waterkersslaatje. Breng de salade op smaak met een scheutje wijnazijn, 2 eetl. olijfolie, peper en zout.
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Pinot Blanc 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwijder de steeltjes van de waterkers.
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren erwten 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Breng intussen de visbouillon aan de kook in een kookpot. Zet het vuur uit en voeg de (diepgevroren) zalmfilets toe. Laat 15 min. garen. Haal de zalmfilets uit de kookpot en dep droog. Verkruimel de vis.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook kort. Voeg de waterkers toe, meng goed en haal na 10 sec. van het vuur.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Mix intussen de eieren, de lichte room, het maïszetmeel, de gestoofde ui met knoflook en waterkers, de smeltkaas en de gekookte erwten fijn. Kruid met peper en zout.
-
Rol het vel bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Druk goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
-
Verdeel de verkruimelde zalm over het bladerdeeg en overgiet met het eiermengsel. Bak 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek de taartvorm eventueel af met aluminiumfolie als de quiche te bruin wordt.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer met een waterkersslaatje. Breng de salade op smaak met een scheutje wijnazijn, 2 eetl. olijfolie, peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Pinot Blanc 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise