Zalmstaart met groenepepersaus
Zalmstaart met groenepepersaus

Zalmstaart met groenepepersaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 45.4 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 31.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 2 L water aan de kook met 200 g diepgevroren soepgroenten, 1/2 dl droge witte wijn, een halve citroen, tijm, laurier, peper en zout. Leg er de diepgevroren zalm in, dek af, breng tegen het kookpunt aan en laat 30 à 40 min. gaar worden.

  3. Zeef 3 dl kookvocht en laat samen met 1 dl wijn inkoken gedurende 3 min. Voeg 2 dl room toe en laat weer 2 min. inkoken. Doe er de bolletjes groene peper bij en bind de saus lichtjes met een mengsel van boter en bloem (`beurre manié'). Breng op smaak met een weinig zout en veel peper.

  4. Afwerking:
  5. Serveer met broccoli of spinazie en tagliatelle of aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 2 L water aan de kook met 200 g diepgevroren soepgroenten, 1/2 dl droge witte wijn, een halve citroen, tijm, laurier, peper en zout. Leg er de diepgevroren zalm in, dek af, breng tegen het kookpunt aan en laat 30 à 40 min. gaar worden.

  3. Zeef 3 dl kookvocht en laat samen met 1 dl wijn inkoken gedurende 3 min. Voeg 2 dl room toe en laat weer 2 min. inkoken. Doe er de bolletjes groene peper bij en bind de saus lichtjes met een mengsel van boter en bloem (`beurre manié'). Breng op smaak met een weinig zout en veel peper.

  4. Afwerking:
  5. Serveer met broccoli of spinazie en tagliatelle of aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 45.4 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 31.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Chardonnay A.C. L'Originel Cave de l'Aurore Wijn Hardys Chardonnay Varietal Range Australië

Bekijk het recept digitaal