- Bewaar

- Bewaar
Zalmsteaks met rozemarijn en citroen
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis La Jouchère A.C. Chablis Droge witte bourgogne met een delicaat boeket en een lichte groene zweem in de kleur. Wijn Riesling 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Droge witte wijn uit het Luxemburgse Moezelgebied, met aangenaam parfum en pittige smaak. Koel serveren.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Schik de zalmsteaks naast elkaar in een ovenschotel en kruid met 2 koffiel. rozemarijn, peper en zout. Snij de schijfjes citroen middendoor. Leg in de holte van elke moot een half schijfje en pers het andere uit over het zalmvlees.
-
Giet 2 dl witte wijn en 0,5 dl water bij de vis en dek af. Laat gedurende 30 min. garen in de voorverwarmde oven op 190 °C (1).
-
Schik de zalmsteaks op een schotel en hou ze warm. Zeef het kookvocht boven een brede pan. Voeg er 1/2 koffiel. fijngehakte rozemarijn aan toe en laat tot de helft inkoken.
-
Giet er 1,5 dl room bij en breng weer aan de kook. Bind met een weinig instantsausbinder tot een lichtgebonden saus. Lepel over de vis.
-
Intussen hebt u ook de gemengde rijst bereid: verwarm 1/2 eetl. boter in een kookpan en doe er de rijst in. Laat even glazig worden en giet er 2 koppen lichtgezouten water bij. Laat gedurende 20 min. op een matig vuur droogkoken (2).
-
Kleur in een andere pan 1/2 eetl. boter, doe er de grof gesnipperde ijsbergsla in en de diepgevroren champignons. Stoof, al roerend, gedurende 2 à 3 min. en meng onder de gekookte rijst. Werk af met de ontpitte en in stukjes gesneden gepelde tomaat en het gesnipperde bieslook.
-
Afwerking:
-
Schik de zalmsteaks op een schotel en geef er de saus en de rijst apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis La Jouchère A.C. Chablis Droge witte bourgogne met een delicaat boeket en een lichte groene zweem in de kleur. Wijn Riesling 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Droge witte wijn uit het Luxemburgse Moezelgebied, met aangenaam parfum en pittige smaak. Koel serveren.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Schik de zalmsteaks naast elkaar in een ovenschotel en kruid met 2 koffiel. rozemarijn, peper en zout. Snij de schijfjes citroen middendoor. Leg in de holte van elke moot een half schijfje en pers het andere uit over het zalmvlees.
-
Giet 2 dl witte wijn en 0,5 dl water bij de vis en dek af. Laat gedurende 30 min. garen in de voorverwarmde oven op 190 °C (1).
-
Schik de zalmsteaks op een schotel en hou ze warm. Zeef het kookvocht boven een brede pan. Voeg er 1/2 koffiel. fijngehakte rozemarijn aan toe en laat tot de helft inkoken.
-
Giet er 1,5 dl room bij en breng weer aan de kook. Bind met een weinig instantsausbinder tot een lichtgebonden saus. Lepel over de vis.
-
Intussen hebt u ook de gemengde rijst bereid: verwarm 1/2 eetl. boter in een kookpan en doe er de rijst in. Laat even glazig worden en giet er 2 koppen lichtgezouten water bij. Laat gedurende 20 min. op een matig vuur droogkoken (2).
-
Kleur in een andere pan 1/2 eetl. boter, doe er de grof gesnipperde ijsbergsla in en de diepgevroren champignons. Stoof, al roerend, gedurende 2 à 3 min. en meng onder de gekookte rijst. Werk af met de ontpitte en in stukjes gesneden gepelde tomaat en het gesnipperde bieslook.
-
Afwerking:
-
Schik de zalmsteaks op een schotel en geef er de saus en de rijst apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis La Jouchère A.C. Chablis Droge witte bourgogne met een delicaat boeket en een lichte groene zweem in de kleur. Wijn Riesling 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Droge witte wijn uit het Luxemburgse Moezelgebied, met aangenaam parfum en pittige smaak. Koel serveren.