- Bewaar

- Bewaar
Zalmwaaiertje met abdijbier
Onze drankensuggesties
Wijn Jacques Cartier brut A.C. Crémant de Bourgogne Opwekkende en aangenaam fruitige schuimwijn van pinot noir en chardonnay (dé druiven van Bourgogne). Z'n smaak is vol, goed gestructureerd en met het fruit en de zuren mooi in balans.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien zodat u ze in brede repen van ongeveer gelijke grootte kan snijden.
-
Bereid de saus. Giet het bier in een ruime steelpan, voeg het citroensap toe en laat tot de helft inkoken. Doe er de room en de honing bij en laat nog wat inkoken. Kruid met peper en zout en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Bereiding:
-
Begin met het garnituur. Verwarm de olijfolie in een kookpan en doe er de julienne-groenten bij. Laat 1 à 2 min. op middelmatig vuur stoven. Voeg de rijst toe en laat nog even stoven. Giet er de groentebouillon bij en laat afgedekt gaar worden in ± 18 min.
-
Strijk de ovenplaat in met olijfolie en leg er de zalmrepen op. Strijk in met olijfolie en strooi er de helft van het fijngesnipperde bieslook over. Schuif gedurende 3 à 5 min. in de oven op ± 10 cm onder de grill.
-
Haal de ovenplaat uit de oven, draai de zalmrepen voorzichtig om met een spatel en strooi er de rest van het bieslook over. Schuif nog 3 min. onder de grill.
-
Snij de sneetjes gerookt spek middendoor en bak ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
-
Verwarm de saus op een zacht vuurtje. Haal de pan van het vuur en klop er de eidooier onder zodat de saus luchtiger wordt.
-
Afwerking:
-
Lepel op elk bord 2 eetl. van het rijstgroentemengsel. Schik er de zalmreepjes in waaiervorm rond. Verdeel er de saus over en schik 2 stukjes spek over de rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Jacques Cartier brut A.C. Crémant de Bourgogne Opwekkende en aangenaam fruitige schuimwijn van pinot noir en chardonnay (dé druiven van Bourgogne). Z'n smaak is vol, goed gestructureerd en met het fruit en de zuren mooi in balans.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien zodat u ze in brede repen van ongeveer gelijke grootte kan snijden.
-
Bereid de saus. Giet het bier in een ruime steelpan, voeg het citroensap toe en laat tot de helft inkoken. Doe er de room en de honing bij en laat nog wat inkoken. Kruid met peper en zout en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Bereiding:
-
Begin met het garnituur. Verwarm de olijfolie in een kookpan en doe er de julienne-groenten bij. Laat 1 à 2 min. op middelmatig vuur stoven. Voeg de rijst toe en laat nog even stoven. Giet er de groentebouillon bij en laat afgedekt gaar worden in ± 18 min.
-
Strijk de ovenplaat in met olijfolie en leg er de zalmrepen op. Strijk in met olijfolie en strooi er de helft van het fijngesnipperde bieslook over. Schuif gedurende 3 à 5 min. in de oven op ± 10 cm onder de grill.
-
Haal de ovenplaat uit de oven, draai de zalmrepen voorzichtig om met een spatel en strooi er de rest van het bieslook over. Schuif nog 3 min. onder de grill.
-
Snij de sneetjes gerookt spek middendoor en bak ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
-
Verwarm de saus op een zacht vuurtje. Haal de pan van het vuur en klop er de eidooier onder zodat de saus luchtiger wordt.
-
Afwerking:
-
Lepel op elk bord 2 eetl. van het rijstgroentemengsel. Schik er de zalmreepjes in waaiervorm rond. Verdeel er de saus over en schik 2 stukjes spek over de rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Jacques Cartier brut A.C. Crémant de Bourgogne Opwekkende en aangenaam fruitige schuimwijn van pinot noir en chardonnay (dé druiven van Bourgogne). Z'n smaak is vol, goed gestructureerd en met het fruit en de zuren mooi in balans.