Zeebarbeel met spinazierisotto
Zeebarbeel met spinazierisotto

Zeebarbeel met spinazierisotto

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 60.2 g
Eiwit 28.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de visfilets ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij 1/4 van de citroenschil in fijne reepjes. Pers de helft van de citroen en vang het sap op (4 eetl.). Snij de andere helft in 4 schijfjes.

  4. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  5. Hak de verse spinazie grof.

  6. Bereiding:
  7. Bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig in 2 eetl. olijfolie. Voeg er de risottorijst aan toe en laat gedurende 3 min. al roerend meebakken.

  8. Giet er de wijn over en laat volledig verdampen. Giet de visfond over de rijst en laat gedurende 20 min. sudderen tot het vocht helemaal is opgenomen. Voeg al roerend de porties spinazie (diepgevroren) en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en roer er de boter door. Hou warm.

  9. Haal de filets door de bloem. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Leg de filets met de velkant naar onder in de pan en laat ze 3 min. bakken. Kruid met peper en zout. Draai de vis om en laat nog 5 min. bakken.

  10. Afwerking:
  11. Plaats de risotto in het midden van elk bord en leg er 2 visfilets rond. Geef er gebakken oesterzwammen bij en garneer met een schijfje citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de visfilets ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij 1/4 van de citroenschil in fijne reepjes. Pers de helft van de citroen en vang het sap op (4 eetl.). Snij de andere helft in 4 schijfjes.

  4. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  5. Hak de verse spinazie grof.

  6. Bereiding:
  7. Bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig in 2 eetl. olijfolie. Voeg er de risottorijst aan toe en laat gedurende 3 min. al roerend meebakken.

  8. Giet er de wijn over en laat volledig verdampen. Giet de visfond over de rijst en laat gedurende 20 min. sudderen tot het vocht helemaal is opgenomen. Voeg al roerend de porties spinazie (diepgevroren) en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en roer er de boter door. Hou warm.

  9. Haal de filets door de bloem. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Leg de filets met de velkant naar onder in de pan en laat ze 3 min. bakken. Kruid met peper en zout. Draai de vis om en laat nog 5 min. bakken.

  10. Afwerking:
  11. Plaats de risotto in het midden van elk bord en leg er 2 visfilets rond. Geef er gebakken oesterzwammen bij en garneer met een schijfje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 60.2 g
Eiwit 28.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trebbiano d'Abruzzo Farnese Italië Droge witte wijn met een mooie gele kleur. De trebbianodruif geeft aroma's van room, bloemetjes en een fijne limoentoets. Ronde, levendige wijn, met frisse afdronk.

Bekijk het recept digitaal