- Bewaar

- Bewaar
Zwartewoudgebak
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de noordkrieken met het sap en 30 g suiker in een kookpot en breng aan de kook.
-
Los 20 g maïszetmeel op in een kopje water en roer het beetje bij beetje onder de krieken tot een goed gebonden compote. Laat volledig afkoelen.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Doe 4 eiwitten samen met 4 eetl. water in een grote mengkom en klop met de mixer tot een stevig schuim.
-
Voeg 200 g suiker toe en klop verder tot een glanzend en stevig schuim (u moet de mengkom kunnen omdraaien zonder dat het eiwit verschuift).
-
Roer 4 eidooiers los met 2 eetl. opgeklopt eiwit en schep voorzichtig onder de rest van het eiwit.
-
Meng de bloem met 80 g maïszetmeel, het bakpoeder en 1 eetl. cacaopoeder. Zeef over het schuim en schep om met een houten lepel van onder naar boven (niet roeren).
-
Bekleed een grote cakevorm (Ø 24 cm) met bakpapier of bestrijk met boter.
-
Schep er het beslag in, strijk glad en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De biscuit is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Haal uit de bakvorm en laat afkoelen.
-
Maak intussen de vulling. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer goed.
-
Klop 1 eiwit stijf, voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot stevig schuim. Schep voorzichtig onder de chocolade.
-
Snij de biscuit horizontaal in 3 schijven. Besprenkel de onderste schijf met de kirsch. Besmeer met een laagje kriekencompote en bedek met de middelste schijf.
-
Besmeer met de chocolademousse en bedek met de bovenste schijf.
-
Klop de room stijf en bestrijk er de hele taart mee (ook de zijkanten). Hou wat slagroom opzij voor de afwerking.
-
Afwerking:
-
Versier de taart vlak voor het opdienen of 1 u. vooraf met toefjes slagroom.
-
Zeef er wat cacao poeder over en versier met chocoladeschilfers en enkele maraskinokersen. In het seizoen kan u verse kersen gebruiken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de noordkrieken met het sap en 30 g suiker in een kookpot en breng aan de kook.
-
Los 20 g maïszetmeel op in een kopje water en roer het beetje bij beetje onder de krieken tot een goed gebonden compote. Laat volledig afkoelen.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Doe 4 eiwitten samen met 4 eetl. water in een grote mengkom en klop met de mixer tot een stevig schuim.
-
Voeg 200 g suiker toe en klop verder tot een glanzend en stevig schuim (u moet de mengkom kunnen omdraaien zonder dat het eiwit verschuift).
-
Roer 4 eidooiers los met 2 eetl. opgeklopt eiwit en schep voorzichtig onder de rest van het eiwit.
-
Meng de bloem met 80 g maïszetmeel, het bakpoeder en 1 eetl. cacaopoeder. Zeef over het schuim en schep om met een houten lepel van onder naar boven (niet roeren).
-
Bekleed een grote cakevorm (Ø 24 cm) met bakpapier of bestrijk met boter.
-
Schep er het beslag in, strijk glad en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De biscuit is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Haal uit de bakvorm en laat afkoelen.
-
Maak intussen de vulling. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer goed.
-
Klop 1 eiwit stijf, voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot stevig schuim. Schep voorzichtig onder de chocolade.
-
Snij de biscuit horizontaal in 3 schijven. Besprenkel de onderste schijf met de kirsch. Besmeer met een laagje kriekencompote en bedek met de middelste schijf.
-
Besmeer met de chocolademousse en bedek met de bovenste schijf.
-
Klop de room stijf en bestrijk er de hele taart mee (ook de zijkanten). Hou wat slagroom opzij voor de afwerking.
-
Afwerking:
-
Versier de taart vlak voor het opdienen of 1 u. vooraf met toefjes slagroom.
-
Zeef er wat cacao poeder over en versier met chocoladeschilfers en enkele maraskinokersen. In het seizoen kan u verse kersen gebruiken.