Bloemkoolnuggets met sesam en dragondip
Bloemkoolnuggets met sesam en dragondip

Bloemkoolnuggets met sesam en dragondip

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 375 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 18.8 g
Suiker 3.9 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 13.3 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de halve bloemkool in roosjes en kook 5 à 6 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Klop de eieren los en meng er de bloem en 1 dl water onder. Kruid met peper en zout. Doe het sesamzaad in een diepe kom. Wentel de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en daarna door het sesamzaad.

  4. Maak de dipsaus: snipper de rode ui fijn en knip de kervel los. Rits de dragon van de takjes. Meng de rode ui, de kervel en de dragon met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de bloemkoolnuggets 4 à 5 min. Bestrooi met grof zeezout en serveer met de dipsaus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de halve bloemkool in roosjes en kook 5 à 6 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Klop de eieren los en meng er de bloem en 1 dl water onder. Kruid met peper en zout. Doe het sesamzaad in een diepe kom. Wentel de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en daarna door het sesamzaad.

  4. Maak de dipsaus: snipper de rode ui fijn en knip de kervel los. Rits de dragon van de takjes. Meng de rode ui, de kervel en de dragon met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de bloemkoolnuggets 4 à 5 min. Bestrooi met grof zeezout en serveer met de dipsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 375 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 18.8 g
Suiker 3.9 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 13.3 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal