- Bewaar

- Bewaar
Brandade met gerookte makreel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de makreelfilets uitlekken.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Pluk de blaadjes van de takjes peterselie. Hou 8 blaadjes opzij voor de afwerking. Snipper de rest fijn.
-
Snij de korsten van het brood en verkruimel het broodkruim.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt de boter in een steelpannetje. Meng samen met de room onder de puree.
-
Doe de makreelfilets in een hoge maatbeker en mix samen met 1 eetl. olijfolie, het citroensap en het teentje knoflook fijn. Meng onder de puree.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het broodkruim krokant. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree met makreel over 8 glaasjes. Werk af met het broodkruim en een blaadje peterselie. Serveer lauw.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de makreelfilets uitlekken.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Pluk de blaadjes van de takjes peterselie. Hou 8 blaadjes opzij voor de afwerking. Snipper de rest fijn.
-
Snij de korsten van het brood en verkruimel het broodkruim.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt de boter in een steelpannetje. Meng samen met de room onder de puree.
-
Doe de makreelfilets in een hoge maatbeker en mix samen met 1 eetl. olijfolie, het citroensap en het teentje knoflook fijn. Meng onder de puree.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het broodkruim krokant. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree met makreel over 8 glaasjes. Werk af met het broodkruim en een blaadje peterselie. Serveer lauw.