- Bewaar

- Bewaar
Broccolimuffins met gerookte zalm en appel
Onze drankensuggesties
Bier Gentse Strop Blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15min)
-
Schil de appel en snij in blokjes.
-
Verdeel de halve broccoli in roosjes en hak grof. Schil de steel en snij in blokjes.
-
Snij de halve prei in de lengte in 2 en snij daarna fijn.
-
Hak de spinazie grof.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snij de zalm in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei en de blokjes broccolisteel 5 min.
-
Pers het knoflook en voeg samen met de grofgehakte broccoli toe aan de kookpot. Stoof 2 min. en voeg de spinazie en de appel toe. Laat nog eens 2 min. stoven. Kruid met peper, zout en de tijm.
-
Doe de bloem, de havermout, een snuifje zout, het bakpoeder en het aardappelzetmeel in een grote mengkom en meng goed. Maak een kuiltje in het midden.
-
Mix de eieren, de yoghurt en 1 dl olijfolie met de kloppers van de mixer en giet in het kuiltje van het bloemmengsel. Meng onder elkaar. Voeg de groenten en de zalm toe en meng goed onder het deeg.
-
Vet een muffinbakvorm in met 1 eetl. olijfolie en verdeel er het deeg over. Bestrooi met de pompoenpitten en bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
Laat de gerookte zalm weg voor een vegetarische variant. Liever met vlees? Vervang de zalm door pancetta.
Onze drankensuggesties
Bier Gentse Strop Blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15min)
-
Schil de appel en snij in blokjes.
-
Verdeel de halve broccoli in roosjes en hak grof. Schil de steel en snij in blokjes.
-
Snij de halve prei in de lengte in 2 en snij daarna fijn.
-
Hak de spinazie grof.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snij de zalm in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei en de blokjes broccolisteel 5 min.
-
Pers het knoflook en voeg samen met de grofgehakte broccoli toe aan de kookpot. Stoof 2 min. en voeg de spinazie en de appel toe. Laat nog eens 2 min. stoven. Kruid met peper, zout en de tijm.
-
Doe de bloem, de havermout, een snuifje zout, het bakpoeder en het aardappelzetmeel in een grote mengkom en meng goed. Maak een kuiltje in het midden.
-
Mix de eieren, de yoghurt en 1 dl olijfolie met de kloppers van de mixer en giet in het kuiltje van het bloemmengsel. Meng onder elkaar. Voeg de groenten en de zalm toe en meng goed onder het deeg.
-
Vet een muffinbakvorm in met 1 eetl. olijfolie en verdeel er het deeg over. Bestrooi met de pompoenpitten en bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
Laat de gerookte zalm weg voor een vegetarische variant. Liever met vlees? Vervang de zalm door pancetta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Gentse Strop Blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay