Broccolimuffins met gerookte zalm en appel
Broccolimuffins met gerookte zalm en appel

Broccolimuffins met gerookte zalm en appel

Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 242 kcal
Vet 14.5 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 18.2 g
Suiker 2 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 8 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Schil de appel en snij in blokjes.

  4. Verdeel de halve broccoli in roosjes en hak grof. Schil de steel en snij in blokjes.

  5. Snij de halve prei in de lengte in 2 en snij daarna fijn.

  6. Hak de spinazie grof.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Snij de zalm in stukjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei en de blokjes broccolisteel 5 min.

  12. Pers het knoflook en voeg samen met de grofgehakte broccoli toe aan de kookpot. Stoof 2 min. en voeg de spinazie en de appel toe. Laat nog eens 2 min. stoven. Kruid met peper, zout en de tijm.

  13. Doe de bloem, de havermout, een snuifje zout, het bakpoeder en het aardappelzetmeel in een grote mengkom en meng goed. Maak een kuiltje in het midden.

  14. Mix de eieren, de yoghurt en 1 dl olijfolie met de kloppers van de mixer en giet in het kuiltje van het bloemmengsel. Meng onder elkaar. Voeg de groenten en de zalm toe en meng goed onder het deeg.

  15. Vet een muffinbakvorm in met 1 eetl. olijfolie en verdeel er het deeg over. Bestrooi met de pompoenpitten en bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Laat de gerookte zalm weg voor een vegetarische variant. Liever met vlees? Vervang de zalm door pancetta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Schil de appel en snij in blokjes.

  4. Verdeel de halve broccoli in roosjes en hak grof. Schil de steel en snij in blokjes.

  5. Snij de halve prei in de lengte in 2 en snij daarna fijn.

  6. Hak de spinazie grof.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Snij de zalm in stukjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei en de blokjes broccolisteel 5 min.

  12. Pers het knoflook en voeg samen met de grofgehakte broccoli toe aan de kookpot. Stoof 2 min. en voeg de spinazie en de appel toe. Laat nog eens 2 min. stoven. Kruid met peper, zout en de tijm.

  13. Doe de bloem, de havermout, een snuifje zout, het bakpoeder en het aardappelzetmeel in een grote mengkom en meng goed. Maak een kuiltje in het midden.

  14. Mix de eieren, de yoghurt en 1 dl olijfolie met de kloppers van de mixer en giet in het kuiltje van het bloemmengsel. Meng onder elkaar. Voeg de groenten en de zalm toe en meng goed onder het deeg.

  15. Vet een muffinbakvorm in met 1 eetl. olijfolie en verdeel er het deeg over. Bestrooi met de pompoenpitten en bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Laat de gerookte zalm weg voor een vegetarische variant. Liever met vlees? Vervang de zalm door pancetta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 242 kcal
Vet 14.5 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 18.2 g
Suiker 2 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 8 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gentse Strop Blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay

Bekijk het recept digitaal