- Bewaar

- Bewaar
Champignonroomsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snipper de sjalot fijn. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6 stukken of in schijfjes.
-
Smelt de boter in een steelpannetje en bak de sjalot glazig.
-
Voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Roer goed en giet er de cognac (of andere drank) bij. Laat 3 à 5 min. stoven tot al het vocht verdampt is.
-
Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken op een zacht vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.
-
Afwerking:
-
Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie of bieslook. Lekker bij vlees, vis, wild, gevogelte of orloffgebraad.
Archiducsaus is een andere naam voor champignonroomsaus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snipper de sjalot fijn. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6 stukken of in schijfjes.
-
Smelt de boter in een steelpannetje en bak de sjalot glazig.
-
Voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Roer goed en giet er de cognac (of andere drank) bij. Laat 3 à 5 min. stoven tot al het vocht verdampt is.
-
Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken op een zacht vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.
-
Afwerking:
-
Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie of bieslook. Lekker bij vlees, vis, wild, gevogelte of orloffgebraad.
Archiducsaus is een andere naam voor champignonroomsaus.