Champignonroomsaus
Champignonroomsaus

Champignonroomsaus

15 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 225 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6 stukken of in schijfjes.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje en bak de sjalot glazig.

  4. Voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Roer goed en giet er de cognac (of andere drank) bij. Laat 3 à 5 min. stoven tot al het vocht verdampt is.

  5. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken op een zacht vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.

  6. Afwerking:
  7. Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie of bieslook. Lekker bij vlees, vis, wild, gevogelte of orloffgebraad.

Tip

Archiducsaus is een andere naam voor champignonroomsaus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6 stukken of in schijfjes.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje en bak de sjalot glazig.

  4. Voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Roer goed en giet er de cognac (of andere drank) bij. Laat 3 à 5 min. stoven tot al het vocht verdampt is.

  5. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken op een zacht vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.

  6. Afwerking:
  7. Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie of bieslook. Lekker bij vlees, vis, wild, gevogelte of orloffgebraad.

Tip

Archiducsaus is een andere naam voor champignonroomsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 225 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal