Crispy tofoefrietjes met veenbessensaus
Crispy tofoefrietjes met veenbessensaus

Crispy tofoefrietjes met veenbessensaus

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 111 kcal
Vet 6.3 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 9.4 g
Suiker 2.6 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 3.9 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de couscous gaar (kooktijd: zie verpakking). Doe in een diep bord en kruid met de tijm, peper en zout.

  3. Maak intussen de saus: snipper de ui fijn en doe samen met de veenbessen in een kookpot. Overgiet met water (tot alles onder staat) en kook 10 min. Mix fijn en voeg de suiker en de azijn toe. Kruid met de kaneel, peper en zout en laat inkoken tot het mengsel de dikte van ketchup heeft. Haal van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.

  4. Dep de tofoe droog en snij in frietjes. Klop het ei los. Wentel de tofoefrietjes eerst in het ei en daarna in de couscous. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten bedekt zijn.

  5. Verhit de arachideolie in een pan en bak de tofoefrietjes aan alle kanten mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Serveer de tofoefrietjes met de veenbessensaus.

Tip

Liever geen tofoe? Vervang hem dan door pastinaak. Een lekker alternatief!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de couscous gaar (kooktijd: zie verpakking). Doe in een diep bord en kruid met de tijm, peper en zout.

  3. Maak intussen de saus: snipper de ui fijn en doe samen met de veenbessen in een kookpot. Overgiet met water (tot alles onder staat) en kook 10 min. Mix fijn en voeg de suiker en de azijn toe. Kruid met de kaneel, peper en zout en laat inkoken tot het mengsel de dikte van ketchup heeft. Haal van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.

  4. Dep de tofoe droog en snij in frietjes. Klop het ei los. Wentel de tofoefrietjes eerst in het ei en daarna in de couscous. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten bedekt zijn.

  5. Verhit de arachideolie in een pan en bak de tofoefrietjes aan alle kanten mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Serveer de tofoefrietjes met de veenbessensaus.

Tip

Liever geen tofoe? Vervang hem dan door pastinaak. Een lekker alternatief!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 111 kcal
Vet 6.3 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 9.4 g
Suiker 2.6 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 3.9 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal