- Bewaar

- Bewaar
Crispy tofoefrietjes met veenbessensaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de couscous gaar (kooktijd: zie verpakking). Doe in een diep bord en kruid met de tijm, peper en zout.
-
Maak intussen de saus: snipper de ui fijn en doe samen met de veenbessen in een kookpot. Overgiet met water (tot alles onder staat) en kook 10 min. Mix fijn en voeg de suiker en de azijn toe. Kruid met de kaneel, peper en zout en laat inkoken tot het mengsel de dikte van ketchup heeft. Haal van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.
-
Dep de tofoe droog en snij in frietjes. Klop het ei los. Wentel de tofoefrietjes eerst in het ei en daarna in de couscous. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten bedekt zijn.
-
Verhit de arachideolie in een pan en bak de tofoefrietjes aan alle kanten mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Serveer de tofoefrietjes met de veenbessensaus.
Liever geen tofoe? Vervang hem dan door pastinaak. Een lekker alternatief!
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de couscous gaar (kooktijd: zie verpakking). Doe in een diep bord en kruid met de tijm, peper en zout.
-
Maak intussen de saus: snipper de ui fijn en doe samen met de veenbessen in een kookpot. Overgiet met water (tot alles onder staat) en kook 10 min. Mix fijn en voeg de suiker en de azijn toe. Kruid met de kaneel, peper en zout en laat inkoken tot het mengsel de dikte van ketchup heeft. Haal van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.
-
Dep de tofoe droog en snij in frietjes. Klop het ei los. Wentel de tofoefrietjes eerst in het ei en daarna in de couscous. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten bedekt zijn.
-
Verhit de arachideolie in een pan en bak de tofoefrietjes aan alle kanten mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Serveer de tofoefrietjes met de veenbessensaus.
Liever geen tofoe? Vervang hem dan door pastinaak. Een lekker alternatief!