Crumble van herfstfruit met kastanjes
Crumble van herfstfruit met kastanjes

Crumble van herfstfruit met kastanjes

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 13.8 g
Koolhydraat 77.3 g
Suiker 40 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 9.3 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de appelen en de peer en snij in blokjes. Doe in een ovenschaal en meng er het citroensap onder.

  4. Pel de kastanjes en snij in stukken.

  5. Snij de boter in klontjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Voeg de diepgevroren veenbessen toe aan de ovenschaal. Bestrooi met 30 g rietsuiker en de kaneel en meng alles goed onder elkaar.

  9. Kneed de gehakte kastanjes, de klontjes boter, de havermout, 30 g rietsuiker en de patisseriebloem met de vingertoppen tot een kruimelige massa.

  10. Verdeel het kastanjemengsel over het fruit. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de herfstcrumble over de borden en serveer met een bolletje vanille-ijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de appelen en de peer en snij in blokjes. Doe in een ovenschaal en meng er het citroensap onder.

  4. Pel de kastanjes en snij in stukken.

  5. Snij de boter in klontjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Voeg de diepgevroren veenbessen toe aan de ovenschaal. Bestrooi met 30 g rietsuiker en de kaneel en meng alles goed onder elkaar.

  9. Kneed de gehakte kastanjes, de klontjes boter, de havermout, 30 g rietsuiker en de patisseriebloem met de vingertoppen tot een kruimelige massa.

  10. Verdeel het kastanjemengsel over het fruit. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de herfstcrumble over de borden en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 13.8 g
Koolhydraat 77.3 g
Suiker 40 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 9.3 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal