Dessertglaasje met dadels, mascarpone en gemarineerd fruit
Dessertglaasje met dadels, mascarpone en gemarineerd fruit

Dessertglaasje met dadels, mascarpone en gemarineerd fruit

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 19.5 g
Koolhydraat 28.2 g
Suiker 26.2 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 8 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis ontdooien.

  3. Snij de schil van de ananas, verwijder de harde kern en snij in blokjes. Snij de kroontjes van de aardbeien en snij in de lengte in 4.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.

  5. Pluk de blaadjes munt.

  6. Bereiding:
  7. Doe de aardbeien, de granaatappelpitten en de ananas in een mengkom en besprenkel met 1 eetl. ahornsiroop en de helft van het citroensap. Meng voorzichtig door elkaar. Laat 15 min. marineren.

  8. Hak intussen de pistachenoten grof en prak de dadels fijn met een vork. Kruid met een draai van de zoutmolen en meng alles goed met uw handen.

  9. Verdeel dit mengsel over de bodem van 4 glaasjes of weckpotjes.

  10. Roer de mascarpone los, voeg de citroenzeste, de rest van het citroensap, het vanillearoma en 1 eetl. ahornsiroop toe en meng goed.

  11. Afwerking:
  12. Schep het mascarponemengsel in de glaasjes of potjes. Verdeel er de frambozencoulis over en werk af met het gemarineerde fruit en de muntblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis ontdooien.

  3. Snij de schil van de ananas, verwijder de harde kern en snij in blokjes. Snij de kroontjes van de aardbeien en snij in de lengte in 4.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.

  5. Pluk de blaadjes munt.

  6. Bereiding:
  7. Doe de aardbeien, de granaatappelpitten en de ananas in een mengkom en besprenkel met 1 eetl. ahornsiroop en de helft van het citroensap. Meng voorzichtig door elkaar. Laat 15 min. marineren.

  8. Hak intussen de pistachenoten grof en prak de dadels fijn met een vork. Kruid met een draai van de zoutmolen en meng alles goed met uw handen.

  9. Verdeel dit mengsel over de bodem van 4 glaasjes of weckpotjes.

  10. Roer de mascarpone los, voeg de citroenzeste, de rest van het citroensap, het vanillearoma en 1 eetl. ahornsiroop toe en meng goed.

  11. Afwerking:
  12. Schep het mascarponemengsel in de glaasjes of potjes. Verdeel er de frambozencoulis over en werk af met het gemarineerde fruit en de muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 468 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 19.5 g
Koolhydraat 28.2 g
Suiker 26.2 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 8 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal