- Bewaar

- Bewaar
Dessertglaasje met dadels, mascarpone en gemarineerd fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de frambozencoulis ontdooien.
-
Snij de schil van de ananas, verwijder de harde kern en snij in blokjes. Snij de kroontjes van de aardbeien en snij in de lengte in 4.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.
-
Pluk de blaadjes munt.
-
Bereiding:
-
Doe de aardbeien, de granaatappelpitten en de ananas in een mengkom en besprenkel met 1 eetl. ahornsiroop en de helft van het citroensap. Meng voorzichtig door elkaar. Laat 15 min. marineren.
-
Hak intussen de pistachenoten grof en prak de dadels fijn met een vork. Kruid met een draai van de zoutmolen en meng alles goed met uw handen.
-
Verdeel dit mengsel over de bodem van 4 glaasjes of weckpotjes.
-
Roer de mascarpone los, voeg de citroenzeste, de rest van het citroensap, het vanillearoma en 1 eetl. ahornsiroop toe en meng goed.
-
Afwerking:
-
Schep het mascarponemengsel in de glaasjes of potjes. Verdeel er de frambozencoulis over en werk af met het gemarineerde fruit en de muntblaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de frambozencoulis ontdooien.
-
Snij de schil van de ananas, verwijder de harde kern en snij in blokjes. Snij de kroontjes van de aardbeien en snij in de lengte in 4.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.
-
Pluk de blaadjes munt.
-
Bereiding:
-
Doe de aardbeien, de granaatappelpitten en de ananas in een mengkom en besprenkel met 1 eetl. ahornsiroop en de helft van het citroensap. Meng voorzichtig door elkaar. Laat 15 min. marineren.
-
Hak intussen de pistachenoten grof en prak de dadels fijn met een vork. Kruid met een draai van de zoutmolen en meng alles goed met uw handen.
-
Verdeel dit mengsel over de bodem van 4 glaasjes of weckpotjes.
-
Roer de mascarpone los, voeg de citroenzeste, de rest van het citroensap, het vanillearoma en 1 eetl. ahornsiroop toe en meng goed.
-
Afwerking:
-
Schep het mascarponemengsel in de glaasjes of potjes. Verdeel er de frambozencoulis over en werk af met het gemarineerde fruit en de muntblaadjes.