Dry rub met citroen
Dry rub met citroen

Dry rub met citroen

5 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 5 min.
  2. Rasp de schil (niet het wit) van de citroenen en meng met de suiker en de kruiden.

Tip
Wat is een dry rub?

Een dry rub is een mengeling van droge kruiden en specerijen waarmee je vlees/vis/… kan marineren zonder vloeistof. Het bevat bijna altijd suiker voor een krokante, gekaramelliseerde laag: let op dat die niet aanbrandt als je te hete kolen gebruikt. Als je een thermometer op je barbecue hebt: 130 tot 160 °C is de ideale temperatuur. Druk of wrijf de kruiden in het product dat je wil marineren. Een dry rub werkt sneller in dan een marinade. Doorgaans volstaat een halfuur intrekken.

Lekker bij ...

Probeer deze dry rub zeker eens bij vis, kip of lam.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 5 min.
  2. Rasp de schil (niet het wit) van de citroenen en meng met de suiker en de kruiden.

Tip
Wat is een dry rub?

Een dry rub is een mengeling van droge kruiden en specerijen waarmee je vlees/vis/… kan marineren zonder vloeistof. Het bevat bijna altijd suiker voor een krokante, gekaramelliseerde laag: let op dat die niet aanbrandt als je te hete kolen gebruikt. Als je een thermometer op je barbecue hebt: 130 tot 160 °C is de ideale temperatuur. Druk of wrijf de kruiden in het product dat je wil marineren. Een dry rub werkt sneller in dan een marinade. Doorgaans volstaat een halfuur intrekken.

Lekker bij ...

Probeer deze dry rub zeker eens bij vis, kip of lam.

Bekijk het recept digitaal