Duo van Indisch brood met auberginekaviaar en mangokonfijt
Duo van Indisch brood met auberginekaviaar en mangokonfijt

Duo van Indisch brood met auberginekaviaar en mangokonfijt

Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 143 kcal
Vet 7.6 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 14.9 g
Suiker 7.9 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 2.9 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het knoflook in fijne schijfjes.

  4. Pers de citroen.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. Snij de aubergines in de lengte in 2 en maak kruisvormige inkepingen in elke helft. Stop er de schijfjes knoflook in.

  8. Leg de aubergines met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met de olijfolie en kruid met grof zeezout en zwarte peper. Zet minstens 1 u. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en mals zijn.

  9. Bak intussen het naanbrood en de Poppadoms in de oven (instructies: zie verpakking).

  10. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en doe in een kom. Voeg wat citroensap, de komijn en de tahin toe. Mix glad. Werk af met wat sesamzaadjes en kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  11. Afwerking:
  12. Breek de Poppadoms en het naanbrood in stukken. Serveer de Poppadoms met het mangokonfijt als dipsaus en het naanbrood met de auberginekaviaar.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het knoflook in fijne schijfjes.

  4. Pers de citroen.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. Snij de aubergines in de lengte in 2 en maak kruisvormige inkepingen in elke helft. Stop er de schijfjes knoflook in.

  8. Leg de aubergines met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met de olijfolie en kruid met grof zeezout en zwarte peper. Zet minstens 1 u. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en mals zijn.

  9. Bak intussen het naanbrood en de Poppadoms in de oven (instructies: zie verpakking).

  10. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en doe in een kom. Voeg wat citroensap, de komijn en de tahin toe. Mix glad. Werk af met wat sesamzaadjes en kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  11. Afwerking:
  12. Breek de Poppadoms en het naanbrood in stukken. Serveer de Poppadoms met het mangokonfijt als dipsaus en het naanbrood met de auberginekaviaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 143 kcal
Vet 7.6 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 14.9 g
Suiker 7.9 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 2.9 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal