Fris yoghurtsausje
Fris yoghurtsausje

Fris yoghurtsausje

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 4.1 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil de komkommer en verwijder de pitten. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitten en snij in stukjes.

  4. Snipper de munt en de koriander fijn.

  5. Roer de fijngesnipperde munt en koriander onder de Griekse yoghurt. Meng er ook de blokjes komkommer en tomaat onder en kruid met peper en zout.

Tip

Lekker bij gegrild gevogelte of als dipsausje bij kippenpilons of worst (in stukjes gesneden).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil de komkommer en verwijder de pitten. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitten en snij in stukjes.

  4. Snipper de munt en de koriander fijn.

  5. Roer de fijngesnipperde munt en koriander onder de Griekse yoghurt. Meng er ook de blokjes komkommer en tomaat onder en kruid met peper en zout.

Tip

Lekker bij gegrild gevogelte of als dipsausje bij kippenpilons of worst (in stukjes gesneden).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 4.1 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal