Gebakken zalm met puree van zoete aardappel en mierikswortel
Gebakken zalm met puree van zoete aardappel en mierikswortel

Gebakken zalm met puree van zoete aardappel en mierikswortel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 792 kcal
Vet 58.9 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 38.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de gember en de teentjes knoflook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Kook de stukken zoete aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een vork. Breng op smaak met de mierikswortelroom, 1 dl room, peper en zout.

  9. Schik intussen de fleurons op een bakplaat met bakpapier en zet ze 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verdeel de fijngesnipperde gember over de zalmhaasjes en kruid met peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant. Neem de stukken vis uit de pan en hou warm.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Meng er de spinazie onder en laat 2 à 3 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de sesamzaadjes onder.

  13. Voeg 1 dl room toe aan de pan van de vis en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de zoeteaardappelpuree over de borden. Schik er wat spinazie en een zalmhaasje op, en lepel er een beetje saus over. Werk het bord af met 2 lauwe fleurons.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de gember en de teentjes knoflook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Kook de stukken zoete aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een vork. Breng op smaak met de mierikswortelroom, 1 dl room, peper en zout.

  9. Schik intussen de fleurons op een bakplaat met bakpapier en zet ze 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verdeel de fijngesnipperde gember over de zalmhaasjes en kruid met peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant. Neem de stukken vis uit de pan en hou warm.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Meng er de spinazie onder en laat 2 à 3 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de sesamzaadjes onder.

  13. Voeg 1 dl room toe aan de pan van de vis en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de zoeteaardappelpuree over de borden. Schik er wat spinazie en een zalmhaasje op, en lepel er een beetje saus over. Werk het bord af met 2 lauwe fleurons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 792 kcal
Vet 58.9 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 38.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal