- Bewaar

- Bewaar
Gebakken zalm met puree van zoete aardappel en mierikswortel
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de gember en de teentjes knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de stukken zoete aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een vork. Breng op smaak met de mierikswortelroom, 1 dl room, peper en zout.
-
Schik intussen de fleurons op een bakplaat met bakpapier en zet ze 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verdeel de fijngesnipperde gember over de zalmhaasjes en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant. Neem de stukken vis uit de pan en hou warm.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Meng er de spinazie onder en laat 2 à 3 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de sesamzaadjes onder.
-
Voeg 1 dl room toe aan de pan van de vis en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zoeteaardappelpuree over de borden. Schik er wat spinazie en een zalmhaasje op, en lepel er een beetje saus over. Werk het bord af met 2 lauwe fleurons.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de gember en de teentjes knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de stukken zoete aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een vork. Breng op smaak met de mierikswortelroom, 1 dl room, peper en zout.
-
Schik intussen de fleurons op een bakplaat met bakpapier en zet ze 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verdeel de fijngesnipperde gember over de zalmhaasjes en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant. Neem de stukken vis uit de pan en hou warm.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Meng er de spinazie onder en laat 2 à 3 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de sesamzaadjes onder.
-
Voeg 1 dl room toe aan de pan van de vis en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zoeteaardappelpuree over de borden. Schik er wat spinazie en een zalmhaasje op, en lepel er een beetje saus over. Werk het bord af met 2 lauwe fleurons.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië