Gebakken zeebaars met zeekraal in kreeftensoep
Gebakken zeebaars met zeekraal in kreeftensoep

Gebakken zeebaars met zeekraal in kreeftensoep

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 6.8 g
Suiker 1.3 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 20 g
Zout 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de zeebaarsfilets in de lengte middendoor.

  3. Spoel de zeekraal even onder koud water. Laat goed uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Warm de kreeftensoep op in een kookpot.

  6. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zeebaarsfilets op de velkant tot de witte kant niet meer glazig ziet. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de zeekraal 1 à 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Giet een bodempje kreeftensoep in elk bord.

  10. Leg er een stuk zeebaars op (met de velkant naar boven). Verdeel wat zeekraal over de vis en bestrooi met de garnalen.

Tip

Gebruik gerust de zeebaarsfilets uit de diepvries. Laat ze dan eerst volledig ontdooien en dep droog.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de zeebaarsfilets in de lengte middendoor.

  3. Spoel de zeekraal even onder koud water. Laat goed uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Warm de kreeftensoep op in een kookpot.

  6. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zeebaarsfilets op de velkant tot de witte kant niet meer glazig ziet. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de zeekraal 1 à 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Giet een bodempje kreeftensoep in elk bord.

  10. Leg er een stuk zeebaars op (met de velkant naar boven). Verdeel wat zeekraal over de vis en bestrooi met de garnalen.

Tip

Gebruik gerust de zeebaarsfilets uit de diepvries. Laat ze dan eerst volledig ontdooien en dep droog.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 6.8 g
Suiker 1.3 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 20 g
Zout 3.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grosse Bertha Witbier Wijn Pouilly-Fuissé A.O.P. `Tête de Cuvée'

Bekijk het recept digitaal