Gegratineerde oesters met crumble
Gegratineerde oesters met crumble

Gegratineerde oesters met crumble

25 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 45 kcal
Vet 2.9 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 2.8 g
Suiker 0.1 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Open de oesters en leg ze tegen elkaar op een bakplaat, zodat ze stabiel liggen.

  3. Snij het spek fijn. Snipper het knoflook. Rasp de schil van de helft van de limoen (zonder het wit) en snij in 4.

  4. Meng of mix de panko met het spek, de limoenzeste, het knoflook, de olijfolie, peper en zout.

  5. Verdeel de crumble over de oesters en zet 3 à 4 min. onder de ovengrill.

  6. Leg de gegratineerde oesters op grof zeezout in een serveerschaal. Serveer onmiddellijk met de partjes limoen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Open de oesters en leg ze tegen elkaar op een bakplaat, zodat ze stabiel liggen.

  3. Snij het spek fijn. Snipper het knoflook. Rasp de schil van de helft van de limoen (zonder het wit) en snij in 4.

  4. Meng of mix de panko met het spek, de limoenzeste, het knoflook, de olijfolie, peper en zout.

  5. Verdeel de crumble over de oesters en zet 3 à 4 min. onder de ovengrill.

  6. Leg de gegratineerde oesters op grof zeezout in een serveerschaal. Serveer onmiddellijk met de partjes limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 45 kcal
Vet 2.9 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 2.8 g
Suiker 0.1 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal