Gegratineerde tortellini met prei en duo van vis
Gegratineerde tortellini met prei en duo van vis

Gegratineerde tortellini met prei en duo van vis

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 17.9 g
Koolhydraat 65.2 g
Suiker 13.8 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 48.3 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.

  2. Snij de preien in fijne ringen.

  3. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei 10 min. Voeg na 8 min. het knoflook toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout.

  7. Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt de boter in een steelpannetje. Roer er de bloem onder met een klopper en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en laat al kloppend sudderen tot een gebonden saus. Meng de kaas, de mosterd en de peterselie onder de saus. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de saus met de tortellini en de groenten en schep in een ovenschaal. Verdeel er de stukjes vis over en duw ze er lichtjes in. Bestrooi met het paneermeel en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Ook lekker: vervang de vismignonettes door onze zeevruchtenmengeling Frutti di mare uit de diepvries. Of gebruik een combinatie van beide.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.

  2. Snij de preien in fijne ringen.

  3. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei 10 min. Voeg na 8 min. het knoflook toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout.

  7. Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt de boter in een steelpannetje. Roer er de bloem onder met een klopper en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en laat al kloppend sudderen tot een gebonden saus. Meng de kaas, de mosterd en de peterselie onder de saus. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de saus met de tortellini en de groenten en schep in een ovenschaal. Verdeel er de stukjes vis over en duw ze er lichtjes in. Bestrooi met het paneermeel en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Ook lekker: vervang de vismignonettes door onze zeevruchtenmengeling Frutti di mare uit de diepvries. Of gebruik een combinatie van beide.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 17.9 g
Koolhydraat 65.2 g
Suiker 13.8 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 48.3 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ommegang Tripel Sterk blond bier Wijn Saint-Véran A.O.P. 'Blason de Bourgogne'

Bekijk het recept digitaal