- Bewaar

- Bewaar
Gegrild mosselhapje met parmezaan
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snipper de sjalot heel fijn en snij de ui in ringen.
-
Doe de mosselen samen met de ui in een kookpot en overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met peper en laat ± 8 min. afgedekt garen op een hoog vuur. Schud af en toe met de kookpot.
-
Doe de sjalot in een steelpannetje en overgiet met 1 dl witte wijn. Laat volledig verdampen, maar laat de sjalot niet kleuren. Overgiet met de room en verkruimel er het visbouillonblokje over. Laat lichtjes inkoken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Haal de mosselen uit de schelp. Leg ze in een halve mosselschelp en lepel er een beetje saus over. Bestrooi met de parmezaan.
-
Schik ze naast elkaar op een bakplaat en zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven. Zet heel even de grill aan, zodat de kaas lichtbruin kleurt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snipper de sjalot heel fijn en snij de ui in ringen.
-
Doe de mosselen samen met de ui in een kookpot en overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met peper en laat ± 8 min. afgedekt garen op een hoog vuur. Schud af en toe met de kookpot.
-
Doe de sjalot in een steelpannetje en overgiet met 1 dl witte wijn. Laat volledig verdampen, maar laat de sjalot niet kleuren. Overgiet met de room en verkruimel er het visbouillonblokje over. Laat lichtjes inkoken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Haal de mosselen uit de schelp. Leg ze in een halve mosselschelp en lepel er een beetje saus over. Bestrooi met de parmezaan.
-
Schik ze naast elkaar op een bakplaat en zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven. Zet heel even de grill aan, zodat de kaas lichtbruin kleurt.