Gekaramelliseerde ananas met passievrucht en koekjescrumble
Gekaramelliseerde ananas met passievrucht en koekjescrumble

Gekaramelliseerde ananas met passievrucht en koekjescrumble

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 50.9 g
Suiker 45.1 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis volledig ontdooien.

  3. Verwijder de harde kern van de ananas en snij in blokjes van 1/2 cm.

  4. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.

  5. Verkruimel de botergaletten.

  6. Snipper de munt fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een pan en bak de ananas enkele min.

  9. Bestrooi met de rietsuiker en laat karamelliseren.

  10. Haal van het vuur, voeg de fijngesnipperde munt toe en de passievruchten.

  11. Laat afkoelen in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Schik de ananas op de borden en voeg telkens 2 bolletjes sorbet toe.

  14. Maak stippen van de frambozencoulis en bestrooi met de koekjescrumble.

  15. Werk af met wat munt.

Tip

- Voor een makkelijke presentatie: verdeel de afgekoelde ananas over glaasjes, voeg de sorbet toe, lepel er wat coulis over en werk af met de koekjescrumble en een blaadje munt (u kan de galetten in grote stukken breken en in elk bolletje sorbet steken). - Voor kinderen kan u de glaasjes afwerken met bloemsuiker of glittersuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis volledig ontdooien.

  3. Verwijder de harde kern van de ananas en snij in blokjes van 1/2 cm.

  4. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.

  5. Verkruimel de botergaletten.

  6. Snipper de munt fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een pan en bak de ananas enkele min.

  9. Bestrooi met de rietsuiker en laat karamelliseren.

  10. Haal van het vuur, voeg de fijngesnipperde munt toe en de passievruchten.

  11. Laat afkoelen in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Schik de ananas op de borden en voeg telkens 2 bolletjes sorbet toe.

  14. Maak stippen van de frambozencoulis en bestrooi met de koekjescrumble.

  15. Werk af met wat munt.

Tip

- Voor een makkelijke presentatie: verdeel de afgekoelde ananas over glaasjes, voeg de sorbet toe, lepel er wat coulis over en werk af met de koekjescrumble en een blaadje munt (u kan de galetten in grote stukken breken en in elk bolletje sorbet steken). - Voor kinderen kan u de glaasjes afwerken met bloemsuiker of glittersuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 50.9 g
Suiker 45.1 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal