Gemarineerde venkel met sinaasappel en passievrucht

Gemarineerde venkel met sinaasappel en passievrucht

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 188 kcal
Vet 10.5 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 18.1 g
Suiker 15.7 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 2.6 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in heel fijne repen van 3 à 4 cm (gebruik eventueel een mandoline).

  4. Was 1 sinaasappel en rasp de schil van de helft ervan. Pers de sinaasappel.

  5. Schil de andere sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  6. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  7. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.

  8. Bereiding:
  9. Meng de olijfolie met het sap en de zeste van de sinaasappel, het vruchtvlees van de passievruchten, 2 eetl. granaatappelpitten, de honing en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Meng de venkel met de marinade en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  10. Meng de gemarineerde venkel met de veldsla, de sinaasappelpartjes en de rest van de granaatappelpitten.

Tip

- Win tijd door de venkel de dag voordien te marineren. Zo hoeft u op het moment zelf alleen nog de salade samen te stellen. - Vul de salade verder aan met geitenkaas, noten, pitten of zaden. - Vervang de sinaasappel gerust door roze pompelmoes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in heel fijne repen van 3 à 4 cm (gebruik eventueel een mandoline).

  4. Was 1 sinaasappel en rasp de schil van de helft ervan. Pers de sinaasappel.

  5. Schil de andere sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  6. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  7. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.

  8. Bereiding:
  9. Meng de olijfolie met het sap en de zeste van de sinaasappel, het vruchtvlees van de passievruchten, 2 eetl. granaatappelpitten, de honing en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Meng de venkel met de marinade en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  10. Meng de gemarineerde venkel met de veldsla, de sinaasappelpartjes en de rest van de granaatappelpitten.

Tip

- Win tijd door de venkel de dag voordien te marineren. Zo hoeft u op het moment zelf alleen nog de salade samen te stellen. - Vul de salade verder aan met geitenkaas, noten, pitten of zaden. - Vervang de sinaasappel gerust door roze pompelmoes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 188 kcal
Vet 10.5 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 18.1 g
Suiker 15.7 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 2.6 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal