Geroosterde wortelen met tahin, granaatappel en pistache
Geroosterde wortelen met tahin, granaatappel en pistache

Geroosterde wortelen met tahin, granaatappel en pistache

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 3.1 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 21.6 g
Suiker 19.1 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in de lengte in 2.

  3. Hak de pistachenoten grof.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen over. Besprenkel met de olijfolie, de honing en komijn. Meng goed en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai de wortelen regelmatig om.

  8. Meng intussen de tahin met de sesamolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Bestrijk de wortelen met de tahindressing. Werk af met de granaatappelpitten, de pistachenoten en de koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in de lengte in 2.

  3. Hak de pistachenoten grof.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen over. Besprenkel met de olijfolie, de honing en komijn. Meng goed en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai de wortelen regelmatig om.

  8. Meng intussen de tahin met de sesamolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Bestrijk de wortelen met de tahindressing. Werk af met de granaatappelpitten, de pistachenoten en de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 3.1 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 21.6 g
Suiker 19.1 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal