Gevogeltepita met kokossausje
Gevogeltepita met kokossausje

Gevogeltepita met kokossausje

15 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 141 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 5.3 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de komkommer en snij er 4 fijne plakjes af. Snij de rest in blokjes. Wentel de 4 plakjes door de gemalen kokos.

  3. Snij de champignons in plakjes.

  4. Snij het lente-uitje in ringen.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Doe alle groenten in een kom, overgiet met het citroensap en kruid met peper en zout. Laat minstens 1 u marineren in de koelkast.

  7. Bereiding:
  8. Verhit een wok of kookpan en bak al roerend de gevogeltepita gedurende 5 min. (zonder vetstof).

  9. Voeg de kokosmelk toe en kruid naar smaak met kerrie. Bind indien nodig met instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de gemarineerde groentjes over 4 diepe schoteltjes of kommetjes. Lepel er de gevogeltepita over en werk af met een komkommerplakje met kokos. Kruid met kerrie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de komkommer en snij er 4 fijne plakjes af. Snij de rest in blokjes. Wentel de 4 plakjes door de gemalen kokos.

  3. Snij de champignons in plakjes.

  4. Snij het lente-uitje in ringen.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Doe alle groenten in een kom, overgiet met het citroensap en kruid met peper en zout. Laat minstens 1 u marineren in de koelkast.

  7. Bereiding:
  8. Verhit een wok of kookpan en bak al roerend de gevogeltepita gedurende 5 min. (zonder vetstof).

  9. Voeg de kokosmelk toe en kruid naar smaak met kerrie. Bind indien nodig met instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de gemarineerde groentjes over 4 diepe schoteltjes of kommetjes. Lepel er de gevogeltepita over en werk af met een komkommerplakje met kokos. Kruid met kerrie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 141 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 5.3 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal